Сметанний пиріг з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути духмяний і смачний домашньої випічки? Порадуйте своїх близьких сметанним пирогом з вишнею! Тим більше, що на його приготування у вас не піде багато часу і сил.
Всією душею любите випічку? Втомилися від звичних млинців, oladii, шарлоток і пиріжків з капустою? А вишню ви любите? Якщо на всі ці питання ви відповіли ствердно, рекомендую прямо зараз дізнатися, як приготувати сметанний пиріг з вишнею. Все до неможливого просто. Головне - очистіть ягоди від кісточок.
- Вершкове масло - 100 грам (кімнатної температури)
- Борошно - 200 грам
- Жовток яєчний - 1 штука (для тіста)
- Цукрова пудра - 2/3 склянки(1/3 в тісто, 1/3 в заливку)
- Вишня - 400 грам (без кісточок)
- Крем - 250 грам(20% і вище, в заливку)
- Куряче яйце - 2 штуки (в заливку)
- Крохмаль картопляний - 1 Ст. Ложка (без гірки)
- Ванільний цукор - 2 чайних ложки(1 в тісто, 1 в начинку)

Вершкове масло кімнатної температури розтопіть і розітріть з цукровою пудрою, ваніліном і жовтком. Втручаємося поступово просіяне з розпушувачем борошно. Замісити тісто і розкачати його в пласт товщиною п'ять міліметрів.

Перекладаємо тісто в форму для випічки. Наколюємо його виделкою і ставимо в морозильну камеру хвилин на 10. Випікаємо не до повної готовності, тримаємо в розігрітій до 1180-200 градусів духовці районі 10-15 хвилин.

Тепер зробимо заливку. Для цього в мисці за допомогою віночка змішайте яйця, цукор (цукрову пудру), сметану.

Додаємо тепер крохмаль. Знову все перемішати. Крохмаль буде служити свого роду зв'язкою, загустителем.

На запечений трохи корж викладаємо акуратно вишню. Заллємо заливкою (її теж акуратно і рівномірно розподіліть).

Випікаємо в розігрітій до 160-170 духовці протягом 35-45 хвилин. Як тільки побачите, що начинка з заливкою "схопилися", пиріг можна вважати готовим.