Сирно-полуничний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Зробив, іноді так хочеться зробити щось смачненьке в звичайний буденний день. Ну не можу я чекати свят, щоб побалувати сім'ю випічкою. Готую її майже кожен день!
Мій рецепт розповість вам про те, як приготувати сирно-полуничний пиріг. Якщо ви шанувальники незвичайного і м'якого тесту, то вам обов'язково варто спробувати саме цей десерт. Він буде випікатися на основі йогурту, а з огляду на сирну начинку з кислинкою, вийде просто прекрасна випічка.
- Яйце - 1 штука
- Полуниця - 10 штук
- Сир - 150 грам
- Йогурт - 1 Склянка
- Цукор - 1, 2 склянки
- Борошно - 1, 5 склянки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка

Спочатку зробіть тісто. Змішайте в мисці яйце, йогурт, склянка цукру, сіль і соду. Зробіть єдину консистенцію.

Додайте до суміші рослинне масло, поступово вмішати муку. Все ретельно перемішайте, замішуючи тісто.

Тепер зробіть начинку. Для цього змішайте сир з двома столовими ложками цукру, крохмалем і сметаною.

Полуницю промийте і наріжте шматочками. Додайте її до начинки, перемішайте, сформуйте кульки.

У форму для випічки влийте тісто. У нього рівномірно укладіть сирно-полуничні кульки.

Запікайте пиріг в духовці при 190 градусах протягом півгодини. Приємною вам дегустації!