Сирний пиріг з баклажанами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас вдома є любитель баклажанів, тоді рецепт, як приготувати сирний пиріг з баклажанами, приведе його в захват. Ця смачна запіканка з овочами підійде для легкої вечері або обіду.
Форму для випічки я використовувала діаметром 26 см, в неї поміщається вказану кількість інгредієнтів. За бажанням можна додати ще улюбленої зелені і спецій. Подавайте запіканку гарячою. Але потрібно сказати, що і в холодному вигляді вона дуже навіть хороша.
- Вершкове масло - 100 грам (в тісто)
- Борошно - 200 грам
- Яєчний жовток - 1 штука
- Кунжут - 2 Ст. Ложки
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Сир - 400 грам
- Сир твердий - 200 грам
- Крем - 100 мілілітрів
- Яйця - 2 штуки (в начинку)
- Баклажан - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Часник - 1 штука
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком

1. У чашу блендера відправте холодне вершкове масло, нарізане кубиками. Додайте борошно і перебити в крихту.

2. Додайте яєчний жовток, пів чайної ложки солі і перемішайте.

3. Влийте 2 ложки дуже холодної води і 2 ложки обсмаженого кунжуту. Замісити тісто.

4. Розкачайте тонкий шар тіста і перенесіть його за допомогою качалки в форму. Зробіть бортики пальцями, наколи виделкою і на півгодини відправте в холодильник.

5. Баклажани наріжте кільцями, додайте рубаний часник, сіль, перець, рослинне масло і перемішайте. Залиште маринуватися на 30 хвилин.

6. Для начинки з'єднайте сир, яйця, сметану, сіль і занурювальним блендером збийте до однорідності. Потім додайте тертий сир і перемішайте.

7. Начинку викладіть в тісто. Баклажани і помідори, нарізані півкільцями, чергуючи, викладіть ребром в начинку. Змастіть пиріг маслом, в якому маринувалися баклажани.

8. Випікайте 60-80 хвилин при температурі 180 градусів. Смачного!