Сирні «Кулі» на Великдень без випічки
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами хоч і не найпростіший, але зате найсмачніший рецепт приготування сирного "паски" на паску без випічки. Хто обожнює всі види випічки і десертів з сиру, тому цей паску сподобається!
Цей рецепт приготування сирного паски на Великдень без випічки я підгледіла у своєї подружки. Раніше я думала, що в пасхальну випічку треба дуже багато яєць і масла, і тому ніколи не наважувалася робити класичні паски. А ось такий сирний і випікати не треба, і смачним він виходить, та ще й продуктів для його готування треба менше: наприклад, яєць тут не треба взагалі. Так що, якщо порадувати гостей смачненьким хочете, а готувати справжні паски боїтеся - готуйте таку сирну паску!
- Сир - 1 кілограм
- Вершкове масло - 200 грам
- Сухофрукти - 200 грам (у мене: родзинки і цукати, але можна додати, що захочете)
- Горіхи - 100 грам
- Цукор - 200 грам
- Вершки - 200 грам (жирністю не менше 25%)
- Ваніль - 1 штука(1 паличка)

1. Олія, цукор і вершки помістимо в сотейник, на маленькому вогні доведемо до однорідної рідини, але при цьому ні в якому разі не кип'ятимо. Помістимо всередину стручок ванілі, і нехай так тепер постоїть до повного охолодження.

2. Коли суміш повністю охолоне, прибираємо ваніль, додаємо сир, горішки і сухофрукти. Перемішаємо до однорідності.

3. Укладаємо паску в марлю, потім - в тряпочку, потім - в друшляк (це щоб паска вийшла округлої), а потім - під гніт і в холодильник на добу.

4. Акуратно потім дістаємо, перевертаємо. Прибираємо акуратно марлю, прикрашаємо паску і подаємо її до столу!