Сирні битки
(покроковий рецепт з фото)
Даний рецепт приготування сирних биточків настільки хороший, що це блюдо з задоволенням їдять і дорослі, і навіть діти, які найчастіше відмовляються від сиру. Це варто спробувати!
1. Для початку необхідно зайнятися сиром. Для більш м'якою текстури биточків його найкраще протерти через сито, щоб прибрати зайві грудочки.
2. Протертий сир з'єднати з яйцями і цукровою пудрою. Все ретельно перемішати і поступово додавати борошно. При бажанні можна використовувати замість борошна манку, тоді сирні биточки в домашніх умовах потрібно залишити на 15-25 хвилин, що крупа набухла.
3. Щоб биточки НЕ танули на сковороді, всипати в тісто трохи крохмалю (краще використовувати кукурудзяний).
4. Ще один варіант, як зробити сирні биточки більш цікавими - це додати сухофрукти. Ізюм, курагу або чорнослив попередньо потрібно залити окропом, а потім обсушити й подрібнити.
5. Коли сирна маса готова, можна сформувати биточки і обваляти їх з усіх боків в борошні або панірувальних сухарях.
6. На сковороді розтопити вершкове масло і відправити туди биточки. Смажити на середньому вогні до золотистої скоринки.
Подавати їх можна зі сметаною, ягідним сиропом або медом. Перед подачею можна присипати цукровою пудрою або дрібкою кориці.
- Сир - 500 грам
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 100-150 грам
- Ізюм - 50 грам (по бажанню)
- Крохмаль - 2-3 Ст. Ложок
- Цукор або пудра - 3-5 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 50 грам
2. Протертий сир з'єднати з яйцями і цукровою пудрою. Все ретельно перемішати і поступово додавати борошно. При бажанні можна використовувати замість борошна манку, тоді сирні биточки в домашніх умовах потрібно залишити на 15-25 хвилин, що крупа набухла.
3. Щоб биточки НЕ танули на сковороді, всипати в тісто трохи крохмалю (краще використовувати кукурудзяний).
4. Ще один варіант, як зробити сирні биточки більш цікавими - це додати сухофрукти. Ізюм, курагу або чорнослив попередньо потрібно залити окропом, а потім обсушити й подрібнити.
5. Коли сирна маса готова, можна сформувати биточки і обваляти їх з усіх боків в борошні або панірувальних сухарях.
6. На сковороді розтопити вершкове масло і відправити туди биточки. Смажити на середньому вогні до золотистої скоринки.
Подавати їх можна зі сметаною, ягідним сиропом або медом. Перед подачею можна присипати цукровою пудрою або дрібкою кориці.