Сирна запіканка з ананасами
(покроковий рецепт з фото)
Дуже ніжна і апетитна запіканка до вечері або на полуденок дітлахам. Шматочок такого чудового і корисного десерту можна взяти на роботу для перекусу або дати дитині в школу. А готується просто.
Якщо вам захотілося спекти щось із сиру, то дивіться, як приготувати сирну запіканку з ананасами за цим рецептом. Вона дуже ніжна і смачна. Нічого складного в процесі немає, але міксер вам потрібен обов'язково. Завдяки поетапному збивання запіканка і виходить повітряно-ніжною. Консервовані ананаси додадуть їй маленький штришок, який це звичайне блюдо наблизить до десерту. Буде смачно, повірте!
- Сир - 500 грам
- Яйце - 1 штука
- Ананаси консервовані - 150-200 грам
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки(2 - в тісто, 1 - змастити форму)
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Манька - 1 Ст. Ложка

Насипаємо в миску цукор, звичайний і ванільний, додаємо сіль. Вбиваємо яйце. Якщо у вас сухий сир, можна додати 2 яйця.

Збиваємо до пишної піни.

Додаємо борошно і знову збиваємо, щоб маса вийшла без грудочок.

Додаємо розтоплене вершкове масло, але не гаряче! Збиваємо буквально півхвилини.

А тепер додамо сир. Якщо у вас домашній з великими крупинками, краще його заздалегідь подрібнити блендером або пропустити через м'ясорубку.

І збиваємо все в однорідну масу.

Форму для запікання змащуємо вершковим маслом і посипаємо манкою.

Викладаємо шаром шматочки ананасів.

І поверх ананасів викладемо сирну масу. Розрівнюємо.

Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 40.

Даємо запіканці трохи охолонути і подаємо до столу зі сметаною, з варенням, з шматочками фруктів… як забажаєте.