Рецепт Шарлотка з яблуками і безе фото

Шарлотка з яблуками і безе
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука
На полуденок, На природу
Випічка, Десерти, Безе, Шарлотка

Шарлотка з яблуками і безе дуже цікавий варіант всіма улюбленого яблучного пирога. Верхній шар покривається збитими білками і виходить тістечко безе, а шар яблук освіжаючий і ароматний. Смачно!


Кількість продуктів в рецепті шарлотки з яблуками і безе розраховане на форму діаметром 26 см. Щоб добре збити білки, їх потрібно попередньо охолодити і звичайно, не повинно потрапити ні краплі жовтка при поділі. Цукор можна замінити цукровою пудрою. Радять до білків додавати щіпку солі для стійкості. Так як тісто пісочне, його можна теж охолодити перед випічкою. Яблука, я відкидаю на сито, щоб прибрати зайвий сік. Успіхів і приємного апетиту!


  • Цукор - 250 грам(100-тісто, 150-безе)
  • Борошно - 200 грам
  • Жовток - 3 штуки
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Білок - 3 штуки (безе)
  • Яблука - 3 штуки
шарлотка з яблуками і безе - фото крок 1
Підготувати продукти.
шарлотка з яблуками і безе - фото крок 2
Жовтки розтерти з цукром і розм'якшеним маслом.
шарлотка з яблуками і безе - фото крок 3
Додати борошно.
шарлотка з яблуками і безе - фото крок 4
Замісити тісто середньої щільності.
шарлотка з яблуками і безе - фото крок 5
Тісто розподілити по формі з невисокими бортиками.
шарлотка з яблуками і безе - фото крок 6
Тісто відправляємо в холодильник, а в цей час тушкуємо яблука на сковороді з маслом.
шарлотка з яблуками і безе - фото крок 7
Білки збити до стійкої піни.
шарлотка з яблуками і безе - фото крок 8
Спочатку випікаємо корж 15 хвилин до легкого рум'янцю. Потім викладаємо яблука.
шарлотка з яблуками і безе - фото крок 9
На яблука викласти білки і випікати при 150 градусах 15 хвилин.
шарлотка з яблуками і безе - фото крок 10
Пиріг готовий.
шарлотка з яблуками і безе - фото крок 11
Смачного!

Схожі рецепти