Шарлотка з яблуками і безе
(покроковий рецепт з фото)
Шарлотка з яблуками і безе дуже цікавий варіант всіма улюбленого яблучного пирога. Верхній шар покривається збитими білками і виходить тістечко безе, а шар яблук освіжаючий і ароматний. Смачно!
Кількість продуктів в рецепті шарлотки з яблуками і безе розраховане на форму діаметром 26 см. Щоб добре збити білки, їх потрібно попередньо охолодити і звичайно, не повинно потрапити ні краплі жовтка при поділі. Цукор можна замінити цукровою пудрою. Радять до білків додавати щіпку солі для стійкості. Так як тісто пісочне, його можна теж охолодити перед випічкою. Яблука, я відкидаю на сито, щоб прибрати зайвий сік. Успіхів і приємного апетиту!
- Цукор - 250 грам(100-тісто, 150-безе)
- Борошно - 200 грам
- Жовток - 3 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Білок - 3 штуки (безе)
- Яблука - 3 штуки

Підготувати продукти.

Жовтки розтерти з цукром і розм'якшеним маслом.

Додати борошно.

Замісити тісто середньої щільності.

Тісто розподілити по формі з невисокими бортиками.

Тісто відправляємо в холодильник, а в цей час тушкуємо яблука на сковороді з маслом.

Білки збити до стійкої піни.

Спочатку випікаємо корж 15 хвилин до легкого рум'янцю. Потім викладаємо яблука.

На яблука викласти білки і випікати при 150 градусах 15 хвилин.

Пиріг готовий.

Смачного!