«шарлотка» з безе
(покроковий рецепт з фото)
Хочете перетворити звичайний яблучний пиріг в святковий і неймовірно апетитний? Тоді зверніть увагу на цей нескладний, але дуже класний варіант, як приготувати "шарлотку" з безе.
Це дивовижний десерт до чаю: повітряне тісто, м'які яблучка і хрустке безе зверху. Такий пиріг точно оцінять і дорослі, і малюки. При бажанні в тісто для аромату можна додати ваніль або корицю. Подавайте до столу "шарлотку" теплою або повністю остигнула.
- Яйце - 5 штук
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Яблуко - 4-5 штук
- Цукор - 6 Ст. Ложок (безе)
- Білки - 3 штуки (безе)
- Вода - 4-5 Ст. Ложок (сироп)
- Цукор - 3 Ст. Ложки (сироп)
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
1
Жароміцних форму змастіть вершковим маслом.
2
Яблука вимийте, обсушити, видаліть серцевину. Наріжте невеликими кубиками і викладіть у форму рівним шаром. За бажанням можна полити соком лимона.
3
Для приготування тіста збийте до пишності яйця з цукром.
4
Додайте борошно, продовжуючи збивати. Готове тісто вилийте в форму.
5
У розігріту до 180 градусів духовку відправте пиріг, випікайте його близько півгодини.
6
За цей час можна зробити безе. Збийте охолоджені білки з цукром до щільних піків.
7
Дістаньте форму і зверху розподіліть білки. Зручно робити це за допомогою кондитерського мішка. Знову відправте в духовку на півгодини приблизно, зменшивши температуру до 140 градусів.
8
Коли "шарлотка" з безе буде готова, остудіть її трохи і при бажанні полийте цукровим сиропом (воду з цукром проваріть на повільному вогні до карамельного кольору).
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!