Сало, засоленное в луковой шелухе
(покроковий рецепт з фото)
Дуже люблю сало, часто їм і готую його самостійно. Його можна запекти, відварити або засолити. Розповім про улюбленому рецепті засолювання сала в цибулинні!
На перший погляд рецепт здається складний, але запевняю вас, зробити таке сало дуже просто, хоча процес займає тривалий час. Краще вибирайте сало з хорошою м'ясної прожилком. Подавайте до столу тільки в холодному вигляді, нарізавши тонкими скибочками. Зберігати сало відмінно в холодильнику.
- Сало - 1 кілограм
- Lukovaâ лушпиння - 30 грам
- Сіль - 1 Склянка
- Вода холодна - 7 склянок
- Мелений перець - 1 Чайна ложка
- Часник - 4 зубчики
- Лавровий лист - 2 штуки

1. Вимийте сало, поскоблите шкіру і наріжте його невеликими шматочками. У велику каструлю налийте воду, додайте сіль і поставте на вогонь.

2. Викладіть в каструлю лушпиння і доведіть вміст до кипіння.

3. Після закипання варіть 5 хвилин, потім додайте лавровий лист і очищені зубчики часнику.

4. Слідом відправте в воду шматочки сала і доведіть все до кипіння, варіть на слабкому вогні 40 хвилин.

5. Через необхідний час вимкніть вогонь, але не виймайте сало. Після охолодження приберіть каструлю в холодильник на добу.

6. Готове сало дістаньте з каструлі і викладіть на серветку, обсушити і зберігайте в холодильнику. Перед подачею наріжте сало тонкими скибочками. Смачного!