Сало засоленное
(покроковий рецепт з фото)
Для засолювання вибираємо шматочок сала з невеликими м'ясними прошарками. Засолювання можна зробити двома способами - розсіл або суха засолювання, ми сьогодні віддаємо перевагу другому варіанту.
Для засолювання сухим способом можна використовувати крім солі різні спеції: запашний перець, лавровий лист, часник, кмин - залежить від ваших уподобань.
Зберігати сало краще в морозильній камері, так його можна буде нарізати максимально тонко і подавати до столу в будь-який час. Відмінно сало поєднується з борщем або будь-яким гарячим блюдом. Рецепт простий і швидкий.
- Сало - 500 грам (свіже
) - Сіль - 400 грам
- Лавровий лист - За смаком
- Перець горошком - За смаком
- Запашний перець - За смаком

Підготуйте сіль і хороший шматочок свіжого сала.

Після візьміть зручний контейнер, в якому буде солитися сало. Всипте в контейнер половину порції солі, додайте лаврушку і перці.

Переложите сало в контейнер.

Після засипте сало залишилася сіллю, далі можете додати часник, кмин, еще лавр. Натріть сало добре сіллю.

Прикрийте контейнер кришкою і відправте в холод на 2-3 дня. Через деякий час пробуйте сало на готовність.

Смачного!