Румунський яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Набридла звична яблучна шарлотка? Тоді рецепт румунського яблучного пирога точно для вас. Готується простіше нікуди, але при цьому зі своїми нюансами. Результат чудовий! Виходить смачно і багато!
Яблучні пироги в нашій родині в особливій пошані, тому, мені завжди цікаво спробувати нові рецепти. На цей раз пропоную рецепт румунського яблучного пирога, готується дуже просто, найскладніше в ньому - це нарізати яблука і дочекатися пирога з духовки. Дивіться покроковий рецепт і готуйте із задоволенням!
- Яблука - 4-5 штук(4 великих або 5 середніх)
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Рослинна олія - 100 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванільний цукор - 1 штука (пакетик)
- Кориця мелена - 1 Чайна ложка
- Ядра волоських горіхів - 3/4 склянки
- Борошно - 2 склянки
- Сіль - 1 щіпка

Підготуйте інгредієнти.

Очистіть яблука і наріжте тонкими скибочками.

Підготуйте форму, змастіть рослинною або вершковим маслом, присипте борошном.

У глибоку миску вбийте яйця, всипте цукор.

Збийте яйця з цукром.

Додайте в яєчну суміш рослинне масло і ванільний цукор, збийте.

Додайте сіль, корицю і розпушувач, ще раз збийте.

Невеликими порціями всипати борошно, продовжуючи збивати.

Всипте в тісто подрібнені ядра волоських горіхів.

Додайте яблука, перемішайте з тестом.

Викладіть тісто у форму для запікання, розрівняйте по всій поверхні.

Випікайте в духовці при температурі 180 градусів близько 55 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою або зубочисткою.

Перед подачею пиріг можна присипати цукровою пудрою. Незвичайно смачний румунський яблучний пиріг не залишить нікого байдужим, а особливу "родзинку" цього пирога додають волоські горіхи. Спробуйте спекти, не пошкодуєте!