Рецепт Румунський яблучний пиріг фото

Румунський яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка, Солодке, Пироги

Набридла звична яблучна шарлотка? Тоді рецепт румунського яблучного пирога точно для вас. Готується простіше нікуди, але при цьому зі своїми нюансами. Результат чудовий! Виходить смачно і багато!

Яблучні пироги в нашій родині в особливій пошані, тому, мені завжди цікаво спробувати нові рецепти. На цей раз пропоную рецепт румунського яблучного пирога, готується дуже просто, найскладніше в ньому - це нарізати яблука і дочекатися пирога з духовки. Дивіться покроковий рецепт і готуйте із задоволенням!

  • Яблука - 4-5 штук(4 великих або 5 середніх)
  • Яйця - 3 штуки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Рослинна олія - 100 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Ванільний цукор - 1 штука (пакетик)
  • Кориця мелена - 1 Чайна ложка
  • Ядра волоських горіхів - 3/4 склянки
  • Борошно - 2 склянки
  • Сіль - 1 щіпка
румунський яблучний пиріг - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
румунський яблучний пиріг - фото крок 2
Очистіть яблука і наріжте тонкими скибочками.
румунський яблучний пиріг - фото крок 3
Підготуйте форму, змастіть рослинною або вершковим маслом, присипте борошном.
румунський яблучний пиріг - фото крок 4
У глибоку миску вбийте яйця, всипте цукор.
румунський яблучний пиріг - фото крок 5
Збийте яйця з цукром.
румунський яблучний пиріг - фото крок 6
Додайте в яєчну суміш рослинне масло і ванільний цукор, збийте.
румунський яблучний пиріг - фото крок 7
Додайте сіль, корицю і розпушувач, ще раз збийте.
румунський яблучний пиріг - фото крок 8
Невеликими порціями всипати борошно, продовжуючи збивати.
румунський яблучний пиріг - фото крок 9
Всипте в тісто подрібнені ядра волоських горіхів.
румунський яблучний пиріг - фото крок 10
Додайте яблука, перемішайте з тестом.
румунський яблучний пиріг - фото крок 11
Викладіть тісто у форму для запікання, розрівняйте по всій поверхні.
румунський яблучний пиріг - фото крок 12
Випікайте в духовці при температурі 180 градусів близько 55 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою або зубочисткою.
румунський яблучний пиріг - фото крок 13
Перед подачею пиріг можна присипати цукровою пудрою. Незвичайно смачний румунський яблучний пиріг не залишить нікого байдужим, а особливу "родзинку" цього пирога додають волоські горіхи. Спробуйте спекти, не пошкодуєте!

Схожі рецепти