Румунський козунак з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Козунак - це блюдо румунської кухні. Він являє собою солодкий хліб, який найчастіше господині печуть на свято Пасхи. Популярна начинка козунака - сир.
Якщо ви любили в дитинстві солодкі ватрушки з сиром, то таке блюдо румунської кухні вам дійсно припаде до смаку. Завдяки соковитою начинці і солодкого тесту, випічка виходить дуже смачною. А цедра апельсина або лимона надає їй незабутній цитрусовий аромат. Щоб дізнатися, як приготувати румунський козунак з сиром, прочитайте цей рецепт.
- Борошно - 300 грам (тісто)
- Цукор тростинний - 80 грам (тісто)
- Молоко - 1/2 склянки (тісто)
- Куряче яйце - 1 штука (тісто)
- Вершкове масло - 50 грам (тісто)
- Сіль - 1 щіпка (тісто)
- Дріжджі сухі швидкодіючі - 7 грам (тісто)
- Цедра лимонна або апельсинова - 1/2 чайних ложки (тісто)
- Сир зернистий - 150 грам (начинка)
- Куряче яйце - 1 штука (начинка)
- Крем - 1 Ст. Ложка (начинка)
- Цукор тростинний - 25 грам (начинка)
- Розпушувач для тіста - 1 щіпка (начинка)
- Борошно - 15 грам (начинка)
- Цедра лимонна або апельсинова - За смаком (начинка)
- Куркума - За смаком (начинка)
- Ізюм - 2 Ст. Ложки (начинка)
- Яйце перепелине - 1 штука (для змазування)
- Молоко - 1 Ст. Ложка (для змазування)
- Мед рідкий - 1 Чайна ложка (для змазування)

У великій мисці змішайте всі сухі інгредієнти для тіста. Борошно слід попередньо просіяти через сито. В окремій мисці змішайте молоко з розтопленим вершковим маслом, вбийте до них сире куряче яйце.

Влийте суміш рідких інгредієнтів в сухі і замісіть однорідне еластичне тісто. Накрийте миску рушником і поставте тісто підходити в тепле місце на пару годин.

Поки тісто підходить, приготуйте начинку. Для цього змішайте сир з яйцем, цукром, kurkumoy, цедрою і сметаною. Додайте родзинки і ретельно все перемішайте.

Коли тісто збільшиться в два рази, розділіть його на дві частини. З першої розкачайте коло і викладіть його в форму для запікання. Потім з другої частини зробіть плетінку і викладіть її так, щоб вийшов бортик. У поглиблення викладіть начинку.

Змастіть краї вироби збитим перепелиним яйцем з молоком і медом. Поставте козунак в духовку, розігріту до ста вісімдесяти градусів на сорок хвилин.