Рецепт «Rokfor» сир в домашніх умовах фото

«Rokfor» сир в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти
Пісні страви
На обід, На полуденок, На святковий стіл

Простий рецепт сиру "рокфор" в домашніх умовах пропоную вашій увазі. Любіть блакитні сири? Справжній вишуканий делікатес з'явиться на вашій кухні.

1. Насамперед необхідно взяти велику каструлю, приблизно на 10 літрів і відправити туди молоко. Рецепт приготування Рокфора сиру в домашніх умовах передбачає обов'язкове використання термометра, щоб стежити за нагріванням молока. Помістити термометр і залишити молоко нагріватися на вогні.

2. Коду температура молока досягла 30 градусів в каструлю можна ввести мезофільних закваску. Саме така температура потрібна, щоб вона стала як слід працювати.

3. Відразу після закваски можна додати в молоко і цвіль. Щоб правильно розрахувати кількість всіх інгредієнтів, краще використовувати спеціальні мірні ложки.

4. За допомогою шумівки акуратно перемішати все. Залишити молоко під кришкою на 30-40 хвилин, щоб бактерії розійшлися в молоці.

5. Тепер можна додати кальцій хлорид, який попередньо потрібно розвести в невеликій кількості води, і сичужний фермент, також розведений у воді. Все акуратно перемішати. Знову накрити кришкою і залишити на 90 хвилин.

6. До цього часу, якщо все було зроблено правильно, утворюється щільний згусток, який можна буде розрізати ножем.

7. Довгим ножем отриманий згусток потрібно нарізати на великі шматочки.

8. Через 5-10 хвилин почне відділятися сироватка, а значить - тепер можна перелити згусток в друшляк, застелений марлею, складеної в кілька разів. Класичний рецепт Рокфора сиру в домашніх умовах передбачає використання спеціальної синтетичної тканини, яка дрібніше і міцніше марлі.

9. Процес може зайняти до 15 хвилин, поки вся сироватка стече, а сир - осяде і піде зайва волога.

10. Марлю потрібно акуратно зав'язати і підвісити, на крані, наприклад, з 30-40 хвилин.

11. Тепер сир потрібно відправити під прес вагою приблизно 4 кілограма. Залишити сир на 10-12 годин (можна на ніч).

12. Сир перекласти в глибоку миску, нарізати середніми шматочками і додати сіль за смаком (приблизно 2 чайні ложки).

13. Тепер масу можна перекласти у форму для сиру, ущільнивши її.

14. Перша доба потрібно 4-5 раз перевертати сир. Для цього форму потрібно перевернути і залишити сир догори дном на 3-4 годину. Другий день досить перевернути всього пару раз.

15. На третій день сир потрібно вийняти з форми і дати йому підсохнути.

16. Потім акуратно зробити проколи по всій поверхні, щоб впустити кисень, необхідний для цвілі.

17. Сир тепер можна перекласти в контейнер з кришкою і відправити в холодне приміщення (з температурою близько 10 градусів) десь на місяць.

18. Перший тиждень перевертати сир потрібно кожен день, а починаючи з другої - 1 раз в 2 дня.

19. Ось такий дуже простий рецепт "рокфор" сиру в домашніх умовах. Трохи терпіння і ласощі можна пробувати.

  • Молоко - 8 літрів
  • Mezofilynaya стартер - 1/4 чайних ложки
  • Культура цвілі Penicillum Roqueforti - 1/16 чайних ложки
  • Хлористий кальцій - 1/4 чайних ложки
  • Сичужний фермент - 1/4 чайних ложки
  • Сіль - 1 За смаком
1. Насамперед необхідно взяти велику каструлю, приблизно на 10 літрів і відправити туди молоко. Рецепт приготування Рокфора сиру в домашніх умовах передбачає обов'язкове використання термометра, щоб стежити за нагріванням молока. Помістити термометр і залишити молоко нагріватися на вогні.

2. Коду температура молока досягла 30 градусів в каструлю можна ввести мезофільних закваску. Саме така температура потрібна, щоб вона стала як слід працювати.

3. Відразу після закваски можна додати в молоко і цвіль. Щоб правильно розрахувати кількість всіх інгредієнтів, краще використовувати спеціальні мірні ложки.

4. За допомогою шумівки акуратно перемішати все. Залишити молоко під кришкою на 30-40 хвилин, щоб бактерії розійшлися в молоці.

5. Тепер можна додати кальцій хлорид, який попередньо потрібно розвести в невеликій кількості води, і сичужний фермент, також розведений у воді. Все акуратно перемішати. Знову накрити кришкою і залишити на 90 хвилин.

6. До цього часу, якщо все було зроблено правильно, утворюється щільний згусток, який можна буде розрізати ножем.

7. Довгим ножем отриманий згусток потрібно нарізати на великі шматочки.

8. Через 5-10 хвилин почне відділятися сироватка, а значить - тепер можна перелити згусток в друшляк, застелений марлею, складеної в кілька разів. Класичний рецепт Рокфора сиру в домашніх умовах передбачає використання спеціальної синтетичної тканини, яка дрібніше і міцніше марлі.

9. Процес може зайняти до 15 хвилин, поки вся сироватка стече, а сир - осяде і піде зайва волога.

10. Марлю потрібно акуратно зав'язати і підвісити, на крані, наприклад, з 30-40 хвилин.

11. Тепер сир потрібно відправити під прес вагою приблизно 4 кілограма. Залишити сир на 10-12 годин (можна на ніч).

12. Сир перекласти в глибоку миску, нарізати середніми шматочками і додати сіль за смаком (приблизно 2 чайні ложки).

13. Тепер масу можна перекласти у форму для сиру, ущільнивши її.

14. Перша доба потрібно 4-5 раз перевертати сир. Для цього форму потрібно перевернути і залишити сир догори дном на 3-4 годину. Другий день досить перевернути всього пару раз.

15. На третій день сир потрібно вийняти з форми і дати йому підсохнути.

16. Потім акуратно зробити проколи по всій поверхні, щоб впустити кисень, необхідний для цвілі.

17. Сир тепер можна перекласти в контейнер з кришкою і відправити в холодне приміщення (з температурою близько 10 градусів) десь на місяць.

18. Перший тиждень перевертати сир потрібно кожен день, а починаючи з другої - 1 раз в 2 дня.

19. Ось такий дуже простий рецепт "рокфор" сиру в домашніх умовах. Трохи терпіння і ласощі можна пробувати.

Схожі рецепти