Рецепт Різдвяний пиріг з курячої грудки фото

Різдвяний пиріг з курячої грудки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
Тісто, Птах, Курка
Низькокалорійні, Пісні страви
На обід, На полуденок, На святковий стіл, Святковий обід, Різдво
Випічка, Пироги

Шукаєте ідеї страв для святкового столу? Якщо вам до душі несолодка випічка, тоді моя ідея повинна сподобатися. Хрусткий корж з пісочного тіста, апетитна начинка з курки з овочами - це ідеально!

У домашньої випічки добре то, що будь-який рецепт можна підкоригувати під власні смакові переваги. Я пропоную вам один варіант, як приготувати різдвяний пиріг з курячої грудки, але при бажанні ви можете використовувати інші овочі, які вам більше до душі. Крім того, особливу пікантність начинці надають спеції, так що рекомендую додати не тільки традиційні сіль і перець, але і ароматні трави, наприклад.

  • Борошно - 1.5 склянки
  • Сіль - 0.5 чайних ложки(+ в начинку)
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Вода - За смаком (скільки візьме тісто)
  • Куряче філе - 350 грам
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки(+ трохи вершкового)
  • Цибулина - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Стебло селери - 2 штуки
  • Зелений горошок - 150 грам
  • Борошно - 2-3 Ст. Ложок
  • Вершки - 1 Склянка
  • Перець і спеції - За смаком
різдвяний пиріг з курячої грудки - фото крок 1
1. Насамперед поставте варитися курячу грудку, попередньо вимивши її в підсоленій воді. Для приготування тіста просійте в глибоку миску борошно.
різдвяний пиріг з курячої грудки - фото крок 2
2. Додайте сіль і вершкове масло. Можна використовувати хороший маргарин.
різдвяний пиріг з курячої грудки - фото крок 3
3. Перемішайте до однорідності, додавши трохи холодної води. Замісити однорідне тісто.
різдвяний пиріг з курячої грудки - фото крок 4
4. Загорніть його в харчову плівку і приберіть в холодильник.
різдвяний пиріг з курячої грудки - фото крок 5
5. Готову курку остудіть трохи і наріжте. На сковороді розігрійте олію, додайте до нього трохи вершкового. Очистіть і подрібніть цибулю, морква, стебло селери. Викладіть на сковороду, додайте зелений горошок.
різдвяний пиріг з курячої грудки - фото крок 6
6. Обсмажуйте хвилини 3 на середньому вогні, помішуючи. Всипте борошно і перемішайте.
різдвяний пиріг з курячої грудки - фото крок 7
7. Влийте вершки на сковороду.
різдвяний пиріг з курячої грудки - фото крок 8
8. Додайте нарізану курку, сіль і спеції за смаком. Залиште гаситися хвилин на 5. Після зніміть з вогню і остудіть.
різдвяний пиріг з курячої грудки - фото крок 9
9. Дістаньте тісто, розділіть його приблизно навпіл. Розкачайте кожен шматочок тонко.
різдвяний пиріг з курячої грудки - фото крок 10
10. Один пласт викладіть у жароміцних форму. Зверху - начинку рівним шаром.
різдвяний пиріг з курячої грудки - фото крок 11
11. Накрийте другим шаром тіста, заліпите краю і зробіть в центрі надрізи ножем для виходу пари. Надішліть форму в розігріту до 200 градусів духовку, запікайте до рум'яної.

Схожі рецепти