Різдвяний пиріг з курячої грудки
(покроковий рецепт з фото)
Шукаєте ідеї страв для святкового столу? Якщо вам до душі несолодка випічка, тоді моя ідея повинна сподобатися. Хрусткий корж з пісочного тіста, апетитна начинка з курки з овочами - це ідеально!
У домашньої випічки добре то, що будь-який рецепт можна підкоригувати під власні смакові переваги. Я пропоную вам один варіант, як приготувати різдвяний пиріг з курячої грудки, але при бажанні ви можете використовувати інші овочі, які вам більше до душі. Крім того, особливу пікантність начинці надають спеції, так що рекомендую додати не тільки традиційні сіль і перець, але і ароматні трави, наприклад.
- Борошно - 1.5 склянки
- Сіль - 0.5 чайних ложки(+ в начинку)
- Вершкове масло - 100 грам
- Вода - За смаком (скільки візьме тісто)
- Куряче філе - 350 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки(+ трохи вершкового)
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Стебло селери - 2 штуки
- Зелений горошок - 150 грам
- Борошно - 2-3 Ст. Ложок
- Вершки - 1 Склянка
- Перець і спеції - За смаком

1. Насамперед поставте варитися курячу грудку, попередньо вимивши її в підсоленій воді. Для приготування тіста просійте в глибоку миску борошно.

2. Додайте сіль і вершкове масло. Можна використовувати хороший маргарин.

3. Перемішайте до однорідності, додавши трохи холодної води. Замісити однорідне тісто.

4. Загорніть його в харчову плівку і приберіть в холодильник.

5. Готову курку остудіть трохи і наріжте. На сковороді розігрійте олію, додайте до нього трохи вершкового. Очистіть і подрібніть цибулю, морква, стебло селери. Викладіть на сковороду, додайте зелений горошок.

6. Обсмажуйте хвилини 3 на середньому вогні, помішуючи. Всипте борошно і перемішайте.

7. Влийте вершки на сковороду.

8. Додайте нарізану курку, сіль і спеції за смаком. Залиште гаситися хвилин на 5. Після зніміть з вогню і остудіть.

9. Дістаньте тісто, розділіть його приблизно навпіл. Розкачайте кожен шматочок тонко.

10. Один пласт викладіть у жароміцних форму. Зверху - начинку рівним шаром.

11. Накрийте другим шаром тіста, заліпите краю і зробіть в центрі надрізи ножем для виходу пари. Надішліть форму в розігріту до 200 градусів духовку, запікайте до рум'яної.