Рис з томатною пастою
(покроковий рецепт з фото)
Це просте, але смачна страва може бути як гарніром, так і повноцінним вечерею. Погляньте на рис по-новому!
Такий рис відмінно поєднується практично з будь-якими продуктами. Звичайно, можна просто додати томатну пасту. Але прянощі дуже прикрашають прості страви. Тут все залежить від прянощів! Змінюючи прянощі і приправи, кожен раз будете отримувати новий смак.
- Мал - 1 Склянка
- Вода - 2 склянки
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Зелена цибуля - 1/2 пучка
- Імбир - 1-2 скибочок
- Перець чилі - За смаком
- Паприка мелена - 1 Чайна ложка

Продукти, які знадобляться для приготування страви.

Промийте та висушіть зелена цибуля, очистіть імбир і перець чилі. Наріжте все дрібно і прогрійте в маслі до появи яскравого аромату. Немає потреби підрум'янювати овочі.

Додайте томатну пасту і паприку. Помішуючи, прогрійте до фарбування масла в червоний колір.

Рис добре промийте та висушіть. Додайте рис в сотейник. Перемішуйте, поки рис рівномірно не змішаний з томатною піджаркою. Влийте відміряний окріп, посоліть і варіть рис на середньому вогні до вбирання вільної рідини з поверхні рису. Потім зменшіть вогонь до мінімуму, прокладете під кришку полотняну серветку і дайте рису приготується ще хвилини 3-4. Потім вимкніть нагрів і залиште рис під кришкою на 10 хвилин.

Сервіруйте рис гарячим, посипавши зеленню.