Рис з баклажанами
(покроковий рецепт з фото)
Рис з баклажанами - легке і в той же час ситне літня страва. Завзяті м'ясоїди можуть використовувати його як гарнір, а вегетаріанцям воно припаде до смаку саме по собі. Отже, простий рецепт приготування рису з баклажанами!
Рис промиємо кілька разів і відварити до напівготовності у великій кількості підсоленої води. Відкинемо його на друшляк.
Овочі помиємо, цибуля і чистий Chesnok, морква теж, а ось з баклажанів шкірку знімати не рекомендую - по-перше, так корисніше, по-друге смачніше.
Лук наріжемо півкільцями, морква і баклажани - соломкою, часник - тонкими пластинками.
Баклажани на півгодини опустимо в солону воду, потім злити і обсушити.
Обсмажити баклажани в невеликій кількості добре розігрітого рослинного масла. На жаль, вони дуже швидко вбирають жир, так що масло краще підливати буквально по краплях.
Перекладемо баклажани в тарілку і на тій же сковороді обсмажити цибулю, часник і морква. Коли вони будуть практично готові, додамо до них баклажани і рис, перемішаємо. Вольем в сковороду трохи води, змішаної з соєвим соусом і спеціями, накриємо кришкою - нехай готуються на повільному вогні до повної готовності рису.
Готову страву подаємо гарячим або холодним - як більше подобається. Більш того, рис з баклажанами можна використовувати в якості начинки для фарширування перців або голубців - виходить дуже смачно!
- Мал - 1 Склянка
- Баклажани - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Вода - 50 мілілітрів
- Чорний перець мелений - За смаком
- Запашний перець мелений - За смаком
- Орегано - За смаком
- Сіль - За смаком
Овочі помиємо, цибуля і чистий Chesnok, морква теж, а ось з баклажанів шкірку знімати не рекомендую - по-перше, так корисніше, по-друге смачніше.
Лук наріжемо півкільцями, морква і баклажани - соломкою, часник - тонкими пластинками.
Баклажани на півгодини опустимо в солону воду, потім злити і обсушити.
Обсмажити баклажани в невеликій кількості добре розігрітого рослинного масла. На жаль, вони дуже швидко вбирають жир, так що масло краще підливати буквально по краплях.
Перекладемо баклажани в тарілку і на тій же сковороді обсмажити цибулю, часник і морква. Коли вони будуть практично готові, додамо до них баклажани і рис, перемішаємо. Вольем в сковороду трохи води, змішаної з соєвим соусом і спеціями, накриємо кришкою - нехай готуються на повільному вогні до повної готовності рису.
Готову страву подаємо гарячим або холодним - як більше подобається. Більш того, рис з баклажанами можна використовувати в якості начинки для фарширування перців або голубців - виходить дуже смачно!