Рис в мікрохвильовці
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати рис в мікрохвильовці дуже легко - простіше і швидше, ніж звичайним способом. Цей рецепт особливо рекомендую початківцям кулінарам, у яких рис весь час то пригорає, то перетворюється в кашу.
Рис в мікрохвильовці готується простіше, ніж на плиті - нам не треба стежити за режимом. Включили один раз, і тільки в кінці перевіримо, чи не треба збільшити час. Якщо рис готовий не зовсім, то постоявши ще хвилин 5 під кришкою, він дійде до потрібного стану. Так як печі у всіх різні, вам треба самим підібрати найбільш оптимальний режим приготування. Все інше - читайте в рецепті, де я лаконічно розповідаю, як приготувати рис в мікрохвильовці. Хай щастить!
- Мал - 1 Склянка
- Вода - 3 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка

Добре промити рис. Взяти посуд для мікрохвильовки з кришкою.

Рис залити водою.

Рис посолити, поставити в мікрохвильову піч і готувати на 100% потужності 17 -20 хвилин.

Перевірити готовність, дати рису відпочити ще хвилин 5 і подати з маслом.

Смачного!