Рецепт Пташине молоко з манкою фото

Пташине молоко з манкою
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Тісто
Дієтичне харчування
На святковий стіл
Випічка, Торти, Пташине молоко

Хто не любить смачні десерти, особливо, якщо вони дивно ніжні і м'які. До таких блюд ставиться і пташине молоко з манкою, яке просто тане в роті.

Як зробити пташине молоко з манкою? Як би не дивно звучало назву рецепта, але це приготування торта. Приступаємо!

1. Для початку необхідно приготувати тісто, для цього збиваємо яйця з цукром за допомогою міксера, якщо такого немає, скористайтеся віночком. Додаємо до збитих яєць вершкове масло і знову ретельно перемішуємо. До цієї маси необхідно додати гашене оцтом або лимонним соком соду, а потім всипаємо какао. Щоб отримати консистенцію близьку до сметані, додаємо борошно.

2. Дістаємо деко або форму для випікання нашого тортика. Його необхідно застелити папером для випікання, на яку викладаємо отримане тісто. Розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо корж 20-30 хвилин.

3. Тепер займемося приготуванням солодкої частини, а саме крему. У каструлю необхідно влити молоко, а після його закипання додати манку, зварити кашу до готовності. Поставити остигати. Час, що залишився вершкове масло необхідно збити з цукром, до повного розчинення цукру. Після цього необхідно додати манну кашу, тільки додавати її треба по одній ложці до вершкового масла і цукру, при цьому манка повинна повністю розчинитися в маслі, шляхом ретельного перемішування. Все це робиться для того, щоб крем був надзвичайно ніжним і без грудочок.

4. Запечена корж необхідно поділити на 4 частини. Кожну частину змащуємо отриманим кремом. Тепер необхідно підготувати глазур, в каструлю додаємо какао, сметану, цукор і підігріваємо до освіти дрібних бульбашок на повільному вогні. Щоб глазур не підгоріла, її необхідно постійно помішувати.

5. Відставляємо і даємо охолонути до кімнатної температури, після чого виливаємо глазур на наш тортик і обмазуємо його з усіх боків. Рецепт приготування пташиного молока з манкою виявився нескладним, а тортик дуже смачний! Спробуйте обов'язково і не забудьте прикрасити його або горішками або кокосовою стружкою, на ваш погляд.

  • Вершкове масло - 150 грам
  • Цукор - 270 грам(120 гр - в тісто, 150 гр - в глазур)
  • Сода, гашене оцтом - 1/2 чайних ложки
  • Какао - 5 Ст. Ложок(2 ст.Л - в тісто, 3 ст.Л - в глазур)
  • Яйце - 3 штуки
  • Борошно - 1 Склянка
  • Молоко - 1 Склянка
  • Манна крупа - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 300 грам(150 грам - в тісто, 150 грам - в вершках)
  • Цукор - 1, 5 склянки
Як зробити пташине молоко з манкою? Як би не дивно звучало назву рецепта, але це приготування торта. Приступаємо!

1. Для початку необхідно приготувати тісто, для цього збиваємо яйця з цукром за допомогою міксера, якщо такого немає, скористайтеся віночком. Додаємо до збитих яєць вершкове масло і знову ретельно перемішуємо. До цієї маси необхідно додати гашене оцтом або лимонним соком соду, а потім всипаємо какао. Щоб отримати консистенцію близьку до сметані, додаємо борошно.

2. Дістаємо деко або форму для випікання нашого тортика. Його необхідно застелити папером для випікання, на яку викладаємо отримане тісто. Розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо корж 20-30 хвилин.

3. Тепер займемося приготуванням солодкої частини, а саме крему. У каструлю необхідно влити молоко, а після його закипання додати манку, зварити кашу до готовності. Поставити остигати. Час, що залишився вершкове масло необхідно збити з цукром, до повного розчинення цукру. Після цього необхідно додати манну кашу, тільки додавати її треба по одній ложці до вершкового масла і цукру, при цьому манка повинна повністю розчинитися в маслі, шляхом ретельного перемішування. Все це робиться для того, щоб крем був надзвичайно ніжним і без грудочок.

4. Запечена корж необхідно поділити на 4 частини. Кожну частину змащуємо отриманим кремом. Тепер необхідно підготувати глазур, в каструлю додаємо какао, сметану, цукор і підігріваємо до освіти дрібних бульбашок на повільному вогні. Щоб глазур не підгоріла, її необхідно постійно помішувати.

5. Відставляємо і даємо охолонути до кімнатної температури, після чого виливаємо глазур на наш тортик і обмазуємо його з усіх боків. Рецепт приготування пташиного молока з манкою виявився нескладним, а тортик дуже смачний! Спробуйте обов'язково і не забудьте прикрасити його або горішками або кокосовою стружкою, на ваш погляд.

Схожі рецепти