Прісне тісто на сметані
(покроковий рецепт з фото)
Для домашньої випічки, солодкої чи ні, чудово підійде це тісто. Воно виходить м'яким, зручним у роботі і прекрасно розкочується в тоненький пласт. Рекомендую на замітку всім господиням!
Хочу показати вам, як приготувати прісне тісто на сметані легко і швидко. На весь процес у вас піде хвилин 10, так що рецепт можна сміливо назвати варіантом на швидку руку. Правда ще півгодинки краще дати тесту відлежатися в холодильнику перед тим, як приступати до випічки. Для пиріжків з найрізноманітнішою начинкою або пирогів - краще не придумаєш!
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Крем - 200 грам
- Борошно - 450-500 грам
- Маргарин - 100 грам (або вершкове масло)

1. У глибоку миску вбийте яйця, додайте цукор і сіль. Збийте трохи. Викладіть сметану, продовжуючи збивати.

2. Додайте розм'якшене вершкове масло і невеликими порціями всипати просіяне борошно.

3. Замісити тісто, яке не липне до рук, але при цьому залишається м'яким.

4. Загорніть в харчову плівку або поліетиленовий пакет і приберіть в холодильник на півгодинки.