Прісне листкове тісто
(покроковий рецепт з фото)
Магазинне готове тісто це, звичайно, добре. Зручно і швидко. Але, все-таки зробити власне куди приємніше. Хоча це і не завжди просто. Тому, якщо у вас є час, то ознайомтеся з рецептом.
Я вам представляю докладну інструкцію про те, як приготувати прісне листкове тісто. Воно підійде для різних видів випічки: пиріжків, самса, пироги, Sloek і м. d. Таку заготовку можна сміливо зберігати в морозильнику, вона не буде псуватися довгий час. У будь-який час зможете зробити смачну випічку.
- Вершкове масло або маргарин - 200-300 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Яєчний жовток - 1 штука
- Борошно - 2, 5 склянки
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Оцет 9% - 0, 5 чайних ложки

Воду перемішайте з жовтком, оцтом і сіллю.

Додайте просіяне борошно. Замішуйте тісто протягом 6 хвилин. Залиште його при кімнатній температурі, накривши рушником, з 30 хвилин.

А поки масло перетріть з 3-4 ст. Ложками борошна. Це зробить тісто шаруватим.

Масляну суміш розкачайте в прямокутну корж.

Тепер візьміться за основне тісто. Розкачайте його так, щоб середина пласта була товщі країв. Надріжте тісто хрестоподібно. Підсипати муку за потребою.

У центр тесту покладіть масляну корж.

Завершення тест затиснутий в рослинах. Все присипте борошном.

Пласт розкачайте качалкою від середини до країв. Товщина тесту повинна бути 10 мм.

З тіста акуратно приберіть зайву муку за допомогою пензлика.

Поверніть тісто вчетверо, загорнувши краю до центру. Залиште його на 10 хвилин під серветкою. Потім тісто знову розкачайте товщиною в 10 мм. І таку процедуру можна повторити кілька разів. Виходить все більше і більше шарів.

У підсумку тісто потрібно скласти і розкачати 4-5 раз. Вдалою готування!