Листкове прісне тісто
(покроковий рецепт з фото)
Для пиріжків, пирогів і слоек рекомендую просте листкове прісне тест. Готується воно швидко, зате випічка з нього виходить відмінна! Можете і не тільки в пост готувати. Дивіться рецепт!
Зазвичай тісто листкове готується швидше на молоці і вершковому маслі. Мені попався на очі пісний маргарин, тому я вирішила спробувати приготувати пісне листкове тісто. Та й на воді воно виходить нітрохи не гірше, ніж на молоці. Дивіться, як приготувати листкове прісне тісто.
- Холодна вода - 2 склянки
- Просіяне борошно - 1 кілограм
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Маргарин рослинний або рослинне масло - 1 Склянка
- Оцет - 1 Ст. Ложка

Підготуйте інгредієнти.

У глибокій мисці змішайте всі інгредієнти: борошно, воду, маргарин, сіль і цукор, а також оцет. Замісити тісто, туге і гладке. Залиште його настоятися хвилин 10.

Розтопіть трохи маргарину або рослинного для змащення тесту (можете взяти оливкова олія).

Тісто розділяється на дві частини.

Присипте стіл борошном і розкачайте перший шар дуже тонко.

Змастіть розтопленим маргарином. Загорніть з одного боку, не доходячи до центру.

Потім ще раз змастіть поверхню і зробіть заворот. Таким чином ми робимо шари.

Потім накрийте з іншого боку. Не забудьте про маргарин.

Потім загорніть тісто в прямокутник по довжині. Змащуйте кожен раз поверхню маслом рослинним (або маргарину).

В результаті у нас вийде квадратик листкового тіста.

З другого шматка тіста зробіть те ж саме.
Листкове прісне тісто готове до приготування різних виробів. Смачного!
Листкове прісне тісто готове до приготування різних виробів. Смачного!