Помідори по-Ризького
(покроковий рецепт з фото)
У цій заготівлі смак маринованих помідорів відмінно доповнюють болгарський перець, цибуля і часник. Найкраще для заготовки підходять помідори сорту "сливки" . Вони не лопаються, залишаються щільними, пружними.
Перед вами відмінний і перевірений рецепт, як приготувати помідори по-Ризького. Збалансований смак маринаду робить смачними всі овочі в заготівлі: і помідори, і перець, і цибулю з часником.
- Помідор - 3 кілограма
- Цибуля - 1 кілограм
- Перець болгарський - 1 кілограм
- Часник - 10 зубчиків
- Перець духмяний горошок - 10 штук
- Вода - 2 L
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 6 Ст. Ложок
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки

Овочі помийте, цибуля, часник очистіть.

Цибуля наріжте кільцями, перець і часник - скибочками.

У стерилізовані банки закладіть помідори, цибуля, перець, часник і запашний перець. У каструлі з'єднайте воду, сіль, цукор, рослинне масло і оцет, доведіть до кипіння.

Залийте в банки, поставте їх в гарячу воду. Доведіть до кипіння і стерилізують 0, 5л банки 10 хвилин, 1л банки - 15 хвилин. Укутайте, дайте охолонути. Зберігайте в прохолодному місці.