Пиріг маннік на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний і пишний пиріг на манній крупі і кефірі. Жирність кефіру в даному випадку грає не останню роль. Чим жирніше кефір, тим більше ніжним і розсипчастий буде пиріг.
Манку замочують в кефірі для набухання на 2 годину. Після чого всі інгредієнти змішуються до однорідного стану і випікаються в мультиварці або духовці.
- Кефір - 1 Склянка (стакан в рецепті 200 мл)
- Манька - 1 Склянка
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Rafinirovannoe масло - 50 мілілітрів
- Сода - 1 Чайна ложка (гасити оцтом столовим або лимонним соком)
- Ванілін - 1 щіпка

Приготуємо продукти для манника.

Змішуємо манку з цукром і кефіром і залишаємо на 2 години в теплому місці. Бажано, щоб кефір був теж теплий.

Додаємо в тісто борошно, яйця, ванілін.

Вводимо рослинне масло, потім соду.

Готове тісто переливаємо в чашу мультиварки. Я її змастила олією трохи. Випікаємо в режимі "випічка" 45-50 хвилин.

Готовий пиріг витягаємо. Перевертаємо красивою стороною і даємо охолонути. Готово!