Піца грибна
(покроковий рецепт з фото)
Ще не зустрічала людини, яка б не любила піцу. Ось і я просто обожнюю! Моя улюблена - з грибами. Від спогади про солодкі грибочки під тертим сиром течуть слинки. Приступимо до приготування?
Для такої піци можна використовувати будь-які продукти, які залишилися на кухні: шматочки вареної курки, будь-які гриби, крім печериць, лісові або мариновані. Можна додати шматочки свіжого або консервованого ананаса. Сир можна вибрати також будь-який твердий. А на поверхні піци для краси і багатшого смаку ви можете зробити тоненьку майонезну сіточку.
Отже, дивіться, як приготувати піцу з сиром.
- Тепла вода - 200 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
- Цукор - 2 чайних ложки
- Борошно пшеничне - 350 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Помідори - 400 грам
- Часник - 2 зубчики
- Цибуля - 1 штука
- Базилік подрібнений - 1-2 Ст. Ложок
- Печериці - 300 грам
- Моцарелла - 100 грам
- Перець - За смаком
- Прованські трави - 1 Чайна ложка
1
Дріжджі і цукор розчиніть у теплій воді. Залиште на 15-20 хвилин, щоб на поверхні з'явилися бульбашки.
2
Додайте борошно, оливкова олія і сіль. Замісити тісто, щоб не липнуло до рук.
3
Сформуйте з тіста кулю і залиште його підніматися на 40-50 хвилин. Тісто має збільшитися в три рази.
4
Для приготування соусу наріжте помідори кубиками, дрібно покришите цибулю, часник і базилік. На розігрітій сковороді підсмажте цибулю і часник в оливковій олії.
5
З'єднайте їх з помідорами та базиліком і тушкуйте на сковороді до тих пір, поки не випарується вся рідина і соус не загусне.
6
Додайте сіль і цукор. Соус можна використовувати в такому вигляді або подрібнити блендером.
7
Розкачайте тісто, щоб вийшов пласт до 5 мм завтовшки.
8
На посипаний борошном деко викладіть розкатаний пласт. Духовку розігрійте до 250 градусів.
9
Змастіть заготовку приготованим соусом.
10
Посипте тертим сиром.
11
Красиво розкладіть порізані пластинками гриби на поверхні.
12
Посипте гриби сіллю, перцем і сумішшю прованських трав.
13
Випікайте в духовці 10-15 хвилин. Готовність можна визначити по тому, як зарум'яняться краю піци. Смачного!