Пасха з курагою
(покроковий рецепт з фото)
Класична, неймовірно смачна і ніжна паска з курагою пропонується вашій увазі. Спробуйте приготувати її на свято.
1. Рецепт приготування паски з курагою досить простий. Для початку необхідно протерти сир через сито, щоб позбутися від зайвих грудочок.
2. Жовтки з'єднати з цукровою пудрою. Розтерти.
3. Додати мед і вершки, ретельно перемішати.
4. Отриману масу поставити на вогонь і, постійно помішуючи, довести до кипіння. Потім варити ще 2-3 хвилини і зняти з вогню.
5. Курагу залити окропом на кілька хвилин. Потім воду злити, курагу просушити і нарізати невеликими шматочками (можна кубиками або тонкими смужками).
6. Цедру лимона також залити окропом, а потім подрібнити.
7. Вершкове масло розтопити і додати до сиру. Перемішати.
8. Додати жовтки, а також сметану і цукор.
9. У сирну масу відправити курагу і лимонну цедру. Ретельно вимішати все до однорідної маси.
10. Великдень з курагою в домашніх умовах практично готова. Залишилося тільки в підготовлену і застелену марлею форму викласти сирну масу і поставити під прес.
Через 48 годин паску можна дістати з форми і подавати до столу.
- Сир - 1 кілограм
- Чорнослив - 150 грам
- Вершки - 100 мілілітрів
- Цукрова пудра - 1-2 Ст. Ложок
- Цукор - 200-250 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Крем - 100 грам
- Жовтки - 4 штуки
- Лимон - 1 штука
2. Жовтки з'єднати з цукровою пудрою. Розтерти.
3. Додати мед і вершки, ретельно перемішати.
4. Отриману масу поставити на вогонь і, постійно помішуючи, довести до кипіння. Потім варити ще 2-3 хвилини і зняти з вогню.
5. Курагу залити окропом на кілька хвилин. Потім воду злити, курагу просушити і нарізати невеликими шматочками (можна кубиками або тонкими смужками).
6. Цедру лимона також залити окропом, а потім подрібнити.
7. Вершкове масло розтопити і додати до сиру. Перемішати.
8. Додати жовтки, а також сметану і цукор.
9. У сирну масу відправити курагу і лимонну цедру. Ретельно вимішати все до однорідної маси.
10. Великдень з курагою в домашніх умовах практично готова. Залишилося тільки в підготовлену і застелену марлею форму викласти сирну масу і поставити під прес.
Через 48 годин паску можна дістати з форми і подавати до столу.