Пасха сирна запечена
(покроковий рецепт з фото)
Свято Світлого Воскресіння святкують по всьому світу. Найголовнішим стравою дня є паска. Існує багато варіацій на цю тему. Пропонуємо рецепт, як приготувати паску сирну запечену.
Хтось купує, а хтось готує пасху сам. У кожної господині є свої секрети і рецепти. Найчастіше її роблять з дріжджового тіста з додаванням цукатів, сухофруктів, родзинок, маку та ін. Рецепт приготування сирної паски в духовці досить нетрадиційний, але дуже смачний. Вона обов'язково сподобається і дорослим, і дітям.
- Борошно - 300 грам
- Молоко - 60 мілілітрів
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 200 грам
- Дріжджі сухі - 1 штука (пакетик)
- Жовток - 3 штуки
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Сир - 1 кілограм
- Яйце - 4 штуки
- Ваніль і цукор - За смаком
- Манька - 3 Ст. Ложки
- Ізюм - 100 грам

1. Перш за все готуємо тісто: молоко підігріваємо до кімнатної температури, наливаємо його в миску, додаємо дріжджі, 2 жовтка, цукор, розм'якшене масло і лимонну цедру. Перемішуємо і порційно насипаємо борошно. Готове тісто накриваємо рушником і залишаємо на 60 хвилин. Форму для випікання змащуємо маслом, готове тісто рівномірно розподіляємо по дну і по стінках.

2. Сир перетираем через сито, так він вийде легше, додаємо до нього яйця, вимочений родзинки, цукровий пісок і ваніль за смаком, перемішуємо до однорідної консистенції.

3. Готову сирну масу перекладаємо в форму з тестом. Із залишків тіста формуємо прикраси і викладаємо їх на верх. Яєчним жовтком змащуємо верх і відправляємо в розігрітий до 180 градусів духовку на 1 час, може знадобитися трохи більше або менше часу. Готову сирну паску відразу не виймаємо з форми, залишаємо трохи охолонути. Смачного!