Пасха молочна
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі не найпростіший, але дуже смачний варіант паски. Це ніжна і повітряна паска молочна. До того ж, в неї можна додавати будь-які сухофрукти, горіхи або навіть какао.
1. Рецепт приготування паски молочної ділиться на кілька етапів. Для початку необхідно налити в каструлю молоко і поставити на повільний вогонь.
2. Тим часом збити яйця з дрібкою солі.
3. Додати до яєць сметану і добре перемішати.
4. Коли молоко закипить, прибрати вогонь до мінімуму і поступово вводити в каструлю сметану з яйцями. Масу необхідно постійно помішувати, щоб яйця не згорнулися. Варити на повільному вогні до появи зверху сироватки, без перерви заважаючи.
5. Молочну суміш зняти з вогню і трохи остудити.
6. За цей час підготувати марлю, в яку надалі викласти отриману суміш.
7. Повісити марлю так, що з молочної маси вільно стікала зайва рідина.
8. На другому етапі необхідно розтерти розм'якшене вершкове масло з цукром до однорідної маси. Додати ванілін.
9. В даному варіанті можна використовувати будь-які горіхи, цукати, сухофрукти. Горіхи попередньо необхідно очистити і трохи подрібнити, сухофрукти краще залити окропом на 2-4 хвилини. Додати начинку і добре перемішати.
10. Отриману масу перемістити в форму і поставити під прес десь на добу в холодильник. Перед подачею паска молочна в домашніх умовах може бути прикрашена, а також присипана какао або кокосовою стружкою.
- Молоко - 2 L
- Крем - 500 грам
- Яйця - 7 штук
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 200-250 грам
- Ванілін - 1 щіпка
- Горіхи і сухофрукти - 150 грам (по бажанню)
- Сіль - 1 щіпка
2. Тим часом збити яйця з дрібкою солі.
3. Додати до яєць сметану і добре перемішати.
4. Коли молоко закипить, прибрати вогонь до мінімуму і поступово вводити в каструлю сметану з яйцями. Масу необхідно постійно помішувати, щоб яйця не згорнулися. Варити на повільному вогні до появи зверху сироватки, без перерви заважаючи.
5. Молочну суміш зняти з вогню і трохи остудити.
6. За цей час підготувати марлю, в яку надалі викласти отриману суміш.
7. Повісити марлю так, що з молочної маси вільно стікала зайва рідина.
8. На другому етапі необхідно розтерти розм'якшене вершкове масло з цукром до однорідної маси. Додати ванілін.
9. В даному варіанті можна використовувати будь-які горіхи, цукати, сухофрукти. Горіхи попередньо необхідно очистити і трохи подрібнити, сухофрукти краще залити окропом на 2-4 хвилини. Додати начинку і добре перемішати.
10. Отриману масу перемістити в форму і поставити під прес десь на добу в холодильник. Перед подачею паска молочна в домашніх умовах може бути прикрашена, а також присипана какао або кокосовою стружкою.