Рецепт Пасха молочна фото

Пасха молочна
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Молоко
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл, Пасха
Десерти

Пропоную вашій увазі не найпростіший, але дуже смачний варіант паски. Це ніжна і повітряна паска молочна. До того ж, в неї можна додавати будь-які сухофрукти, горіхи або навіть какао.

1. Рецепт приготування паски молочної ділиться на кілька етапів. Для початку необхідно налити в каструлю молоко і поставити на повільний вогонь.

2. Тим часом збити яйця з дрібкою солі.

3. Додати до яєць сметану і добре перемішати.

4. Коли молоко закипить, прибрати вогонь до мінімуму і поступово вводити в каструлю сметану з яйцями. Масу необхідно постійно помішувати, щоб яйця не згорнулися. Варити на повільному вогні до появи зверху сироватки, без перерви заважаючи.

5. Молочну суміш зняти з вогню і трохи остудити.

6. За цей час підготувати марлю, в яку надалі викласти отриману суміш.

7. Повісити марлю так, що з молочної маси вільно стікала зайва рідина.

8. На другому етапі необхідно розтерти розм'якшене вершкове масло з цукром до однорідної маси. Додати ванілін.

9. В даному варіанті можна використовувати будь-які горіхи, цукати, сухофрукти. Горіхи попередньо необхідно очистити і трохи подрібнити, сухофрукти краще залити окропом на 2-4 хвилини. Додати начинку і добре перемішати.

10. Отриману масу перемістити в форму і поставити під прес десь на добу в холодильник. Перед подачею паска молочна в домашніх умовах може бути прикрашена, а також присипана какао або кокосовою стружкою.

  • Молоко - 2 L
  • Крем - 500 грам
  • Яйця - 7 штук
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Цукор - 200-250 грам
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Горіхи і сухофрукти - 150 грам (по бажанню)
  • Сіль - 1 щіпка
1. Рецепт приготування паски молочної ділиться на кілька етапів. Для початку необхідно налити в каструлю молоко і поставити на повільний вогонь.

2. Тим часом збити яйця з дрібкою солі.

3. Додати до яєць сметану і добре перемішати.

4. Коли молоко закипить, прибрати вогонь до мінімуму і поступово вводити в каструлю сметану з яйцями. Масу необхідно постійно помішувати, щоб яйця не згорнулися. Варити на повільному вогні до появи зверху сироватки, без перерви заважаючи.

5. Молочну суміш зняти з вогню і трохи остудити.

6. За цей час підготувати марлю, в яку надалі викласти отриману суміш.

7. Повісити марлю так, що з молочної маси вільно стікала зайва рідина.

8. На другому етапі необхідно розтерти розм'якшене вершкове масло з цукром до однорідної маси. Додати ванілін.

9. В даному варіанті можна використовувати будь-які горіхи, цукати, сухофрукти. Горіхи попередньо необхідно очистити і трохи подрібнити, сухофрукти краще залити окропом на 2-4 хвилини. Додати начинку і добре перемішати.

10. Отриману масу перемістити в форму і поставити під прес десь на добу в холодильник. Перед подачею паска молочна в домашніх умовах може бути прикрашена, а також присипана какао або кокосовою стружкою.

Схожі рецепти