Мамин яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную простий рецепт смачного пирога з яблуками і волоськими горіхами. Випічка наповнена соковитими шматочками яблука і ароматом кориці. Такий пиріг приготує новачок, інгредієнти прості і доступні.
Випічка наповнена яблучним смаком, так як яблук вдвічі більше, ніж тесту. Волоські горіхи додають особливий присмак пирога, але, можна додавати будь-які горіхи: кешью, мигдаль або фундук. Пироги на основі цільнозерновий борошна корисніше, а пшеничне цільнозернових дрібного помелу ідеально підходить для цього рецепта. Але, якщо вважаєте за краще білу муку використовуйте її, пропорції ті ж.
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно пшеничне - 1 Склянка (цільнозерновий)
- Олія соняшникова - 50 мілілітрів
- Яблука - 3-4 штук
- Грецькі горіхи - 5-7 штук
- Сода - 1 щіпка
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Цукрова пудра - 0, 5 чайних ложки

Підготуємо інгредієнти.

У миску розбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор і корицю.

Все збиваємо до піни і додаємо рафінована соняшникова олія.

Насипаємо в миску борошно і дрібку соди. Все перемішуємо.

Додаємо колоті волоські горіхи.

Яблука ріжемо на шматочки і кладемо в миску з тестом. Все перемішуємо.

Тісто з шматочками яблука і горіхами перекладаємо в силіконову форму і відправляємо в духовку. Запікаємо при температурі 190-200 градусів близько 30-35 хвилин.

Мамин яблучний пиріг готовий. Посипаємо його цукровою пудрою і подаємо до столу. Приємного чаювання!