М'ясо з сиром і помідорами в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Соковита свинина або телятина зі стиглими помідорами і смачним сиром - це безпрограшна блюдо на ваш святковий стіл! Показую і розповідаю смачний рецепт м'яса з сиром і помідорами в духовці!
Щоб смачно запекти м'ясо, вам не знадобиться багато зусиль і інгредієнтів. Головне - вибрати хороший шматок свинячої корейки або вирізки, натерти його відповідними спеціями і додати соковиті помідори. Обов'язково рекомендую для приготування м'яса з сиром і помідорами в духовці натерти його розмарином, орегано і базилік (сушеними). Сир вибирайте твердих сортів.
- Свинина - 1 кілограм
- Помідори - 3 штуки
- Сир - 400 грам
- Часник - 6-8 зубчиків
- Сушені трави - 3-4 чайних ложок
- Сіль, перець - За смаком

М'ясо промийте, обсушити паперовими рушниками, зробіть рівні надрізи, але не до кінця. М'ясо внизу повинно залишитися цілісним, приблизно в 2 см. Товщиною, щоб воно пропеклося. Нагадує гармошку.
Змішайте сіль, перець, сушений базилік, орегано і розмарин. Натріть гарненько спеціями м'ясо з усіх боків (і в розрізах теж).
Змішайте сіль, перець, сушений базилік, орегано і розмарин. Натріть гарненько спеціями м'ясо з усіх боків (і в розрізах теж).

Поки м'ясо просочується спеціями, поріжте решту складових.
Помідори поріжте кільцями.
Помідори поріжте кільцями.

Сир теж наріжте невеликими пластинками.

Зубчики часнику поріжте пластинками.

У кожен м'ясної розріз вставте по кружечку помідора, пластинку сиру і пару шматочків часнику.

Щільно загорніть м'ясо у фольгу і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на годину.
Якщо хочете, щоб м'ясо більше підрум'янилося, зніміть в кінці фольгу і дайте м'ясу ще запектися хвилин 5-7.
Якщо хочете, щоб м'ясо більше підрум'янилося, зніміть в кінці фольгу і дайте м'ясу ще запектися хвилин 5-7.

Готове м'ясо з сиром і помідорами в духовці можете перед подачею порізати на порційні шматочки. Дуже смачно з картоплею виходить.