М'ясний соус з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам на замітку будь багатьма дітьми і дорослими блюдо - м'ясної соус з картоплею. Просте блюдо на кожен день, яке приготувати досить легко.
Такий м'ясний соус з картоплею можна подати і на обід, і на вечерю. Це ситне, смачне і ароматне блюдо, яке готується гранично просто і обов'язково сподобається всім вашим їдоках. Удачі в приготуванні!
- М'ясо - 700 грам
- Картопля - 1 кілограм
- Цибулина - 1 штука
- Петрушка - 10 грам
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 10 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Лавровий лист - 1-2 штук

1. Рецепт приготування м'ясного соусу з картоплею вельми простий. Для початку необхідно вимити, просушити і нарізати невеликими шматочками м'ясо. Використовувати можна абсолютно будь-яке м'ясо (в даному випадку це баранина). На сковороду налити трохи рослинного масла і як слід розігріти. Відправити туди м'ясо і обсмажити до утворення скоринки, що дозволити залишатися м'яса більш соковитим.

2. Обсмажене м'ясо перекласти в каструлю з товстим дном або сотейник. З сковороди зібрати всі м'ясні соки і відправити їх в каструлю. Додати води або бульйону і залишити гаситися десь на 20-25 хвилин.

3. Тим часом можна вимити і очистити картоплю. Нарізати його невеликими шматочками довільної форми і відправити до м'яса.

4. Якщо до цього часу залишилося досить мало води, то слід додати ще трохи. Однак картопля з м'ясом не повинні бути повністю покриті (вони повинні саме гаситися, а не варитися). Посолити і поперчити за смаком. Далі можна залишити блюдо на плиті або відправити в духовку, щоб воно нудилося там до готовності.

5. У цей час можна очистити і нарізати дрібними кубиками цибулину.

6. На окрему сковороду відправити трохи рослинного і вершкового масла.

7. Викласти цибулю на сковороду і обсмажити до золотистого кольору.

8. Обсмажену цибулю відправити в соус. Також додати лавровий лист, улюблені спеції і прянощі і продовжувати гасити. Коли м'ясний соус з картоплею в домашніх умовах буде готовий, його потрібно залишити ще на 15-20 хвилин, а потім можна подавати до столу.