Лосось в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Здавалося б, вже нікого не здивуєш запеченої в духовці червоною рибою. Але знаходяться нові оригінальні рецепти. Ось, як приготувати лосось в духовці в глазурі. Зацікавилися? тоді дивіться!
Останнім часом я готую лосось тільки за цим рецептом. Раніше ніколи б не подумала, що червона риба з майонезом - це хороша ідея. Але запевняю, що це ідеально. Риба буде м'якою, соковитою і золотистої.
Це одне з улюблених страв у нашій сім'ї, яке присутнє на столі і у свята, і в будні.
- Лосось - 900 грам (філе)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 щіпка
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Паприка мелена - 1 щіпка
- Часниковий порошок - 1 щіпка
- Майонез - 40 грам
- Лимон - 1 штука

З'єднайте всі спеції і перемішайте. Промиту і обсушену рибку натріть сумішшю спецій.

Тепер гарненько змастіть рибу майонезом, покладіть на неї часточки лимона. Духовку розігрійте до 180 градусів.

Викладіть рибку в форму для запікання, вистелену пергаментом, затягніть форму фольгою і готуйте 20 хвилин. Потім зніміть фольгу і печіть рибку ще 3 хвилини.

Готового лосося подавайте з улюбленим гарніром.