Лимонний пиріг на сметані
(покроковий рецепт з фото)
Як солоденького до чаю або перед приходом гостей пропоную приготувати дуже ніжний, соковитий і апетитний пиріг з насиченим цитрусовим смаком і ароматом. Смачне, легке і солодкі ласощі.
Якщо ви, як і я, любите домашню і нескладну випічку, тоді ідея, як приготувати лимонний пиріг на сметані, повинна припасти вам до душі. За допомогою техніки зробити тісто не складе труднощів навіть для новачка. Перед подачею такий пиріг можна присипати цукровою пудрою, полити глазур'ю або доповнити кремом на основі сметани або збитих вершків, наприклад.
- Цукор - 1 Склянка
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Борошно - 2 склянки
- Крем - 3/4 склянки
- Вершкове масло - 80 грам
- Яйце - 3 штуки
- Сік лимона - 1/3 склянки
- Цедра лимону - 2 чайних ложки

1. Перш, ніж почати займатися тестом, включіть її і залиште розігріватися до 180 градусів. У глибоку миску всипте цукор і додайте сіль.

2. Слідом відправте просіяне борошно і розпушувач.

3. Перемішайте як слід все сухі інгредієнти і додайте сметану.

4. Почніть замішувати тісто, в процесі додавши розм'якшене вершкове масло.

5. Вбийте яйця в мисочку.

6. Вичавіть сік з лимона і влийте в тісто.

7. Для більш насиченого смаку і аромату додайте також цедру.

8. Все ретельно перемішайте, щоб тісто було однорідним.

9. Жароміцних форму змажте маслом і при бажанні присипте борошном або манною крупою.

10. Викладіть тісто, розрівняйте і відправте в духовку.

11. Випікайте лимонний пиріг хвилин 35. Готовність традиційно перевіряйте сірником або зубочисткою. Після остудіть трохи і дістаньте з форми. Доповніть глазур'ю або кремом, наріжте порційними шматочками - і можна подавати до чаю.