Лигурийский лимонний пиріг від П'єра Ерме
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати лигурийский лимонний пиріг від П'єра Ерме - один з найпопулярніших рецептів від знаменитого французького кондитера. Пиріг виходить ніжним і ароматним.
Пиріг, приготований за цим рецептом, виглядає, як вишукана випічка, але ви здивуєтеся, дізнавшись, що приготувати його не так вже й складно. Лимонна цедра і лимонний сік надають пирога дуже приємний цитрусовий аромат, а хрустке безе створює контраст з ніжним тестом. Обов'язково додайте трохи ягід для тог, щоб пиріг вийшов з родзинкою. Саме ягоди роблять його красивішим в розрізі. Такий пиріг подайте до чашечки кави або какао. За бажанням можна подати його з шоколадним сиропом.
- Цукор - 250 грам(200 г - в тісто, 50 г - в безе)
- Вершкове масло - 100 грам
- Оливкова олія першого віджиму - 100 грам
- Лимонний сік - 30 грам
- Борошно - 220 грам
- Малина свіжа - 100 грам (або заморожена)
- Цедра лимону - 2 Ст. Ложки
- Яйце куряче середнього розміру - 4 штуки
- Білок курячого яйця - 1 штука
- Розпушувач - 2 чайних ложки

1. Лимонну цедру перетріть з цукром, додайте яйця і збийте міксером протягом 5 хвилин до пишної світлої маси. Додайте розтоплене і остигле вершкове масло, оливкова олія і лимонний сік.

2. Збийте міксером. Борошно змішайте з розпушувачем і з'єднайте обидві маси. Дно рознімної форми для випічки вистелити папером для випічки, а бортики змастіть вершковим маслом.

3. Викладіть 2/3 тесту, потім - малину, після чого - тісто. Розрівняйте і випікайте в розігрітій до 180 градусів 50 хвилин.

4. Білки збийте до стійкої піни за допомогою міксера, після чого додайте цукор і збийте до стійких піків. Покрийте остиглий пиріг збитими яйцями і відправте в розігріту до 250 градусів духовку до золотистого кольору безе.

5. Дайте пирогу охолонути. Смачного!