Ласощі з лаваша
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете зробити що-небудь просте і смачненьке до чаю, то пропоную вам на замітку відмінну ідею, як приготувати ласощі з лаваша з начинкою з яблук і сухофруктів. Це варто спробувати!
Це десерт можна сміливо назвати "ледачим" струдель. З мінімуму інгредієнтів і всього за якихось півгодини у вас вийде дивно хрусткий і апетитний рулетик з начинкою. Для дітей і дорослих це приголомшливий варіант. До того ж, ви завжди можете експериментувати з начинкою, додаючи горішки, шоколад або цукати за смаком. Для любителів випічки на швидку руку це саме те, що потрібно!
- Лаваш - 1 штука
- Яблуко - 2 штуки
- Сухофрукти - 100-150 грам (родзинки, чорнослив, інжир, чорнослив і т.Д.)
- Цукор - 1-3 Ст. Ложок
- Обкладинка - За смаком
- Вершкове масло - 100 грам

1. Набір інгредієнтів для цих ласощів так само простий, як і сам процес.

2. Сухофрукти промийте, залийте теплою водою і залиште на кілька хвилин. Яблука вимийте, обсушити і наріжте дрібними кубиками.

3. На сковороду відправте грам 30 масла, розтопіть його. Викладіть яблука і додайте цукор (кількість залежить від солодощі яблук і ваших смакових уподобань). На середньому вогні млоїте пару хвилин.

4. Додайте сухофрукти, попередньо обсушити і подрібнивши їх, а також корицю за смаком. Залиште на вогні ще хвилин на 5-7, щоб яблука стали м'якшими.

5. Викладіть на робочий стіл лист лаваша. Змастіть його м'яким вершковим маслом.

6. Розподіліть по всій поверхні начинку.

7. Акуратно згорніть щільним рулетом, викладіть на деко, застелене пергаментом. Зверху рулет змастіть як слід маслом, що залишилося, надішліть лист в духовку.

8. При температурі 200 градусів запікайте рулетик близько 10 хвилин до рум'яності. Остудіть трохи, перед подачею за бажанням можна присипати цукровою пудрою або полити шоколадною глазур'ю.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!