Курячі шашлички з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Курячі шашлички з овочами - досить просте блюдо, але неймовірний маринад перетворює його на справжній шедевр. Кефірний маринад додає пікантність, а в поєднанні з овочами виходить вкуснотень!
Курячі шашлички з овочами - це відмінний варіант для виїзду на природу. Маринад надає смак м'яса і овочів, він пряний, гострий і ароматний. М'ясо виходить соковитим, ароматним, а яскравий смак болгарського перцю тільки доповнює смак. Якщо вирішили зробити це блюдо, замаринуйте м'ясо заздалегідь, щоб воно добре просочилося спеціями. Роль борошна або крохмалю теж важлива, вони додадуть красиву хрустку скоринку і збережуть соковитість м'яса. Я готувала на сковороді, так як на вулиці погода залишала бажати кращого, але якщо у вас є можливість приготувати їх на грилі або мангалі, не втрачайте її!
- Курка - 500 грам
- Кефір - 3 Ст. Ложки
- Мелений імбир - 2 чайних ложки
- Часник сушений - 2 чайних ложки
- Чилі перець - 2 чайних ложки
- Заголовок для палітурки - 2 чайних ложки (або крохмаль)
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Болгарський перець - 1 Склянка (бажано різних кольорів)
- Лук червоний - 1 штука
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок

Фрукти чистою, помийте і поріжте великим кубиком.

М'ясо наріжте таким же за розміром кубиком, як і овочі.

Для маринаду змішайте кефір, всі спеції, оцет і крохмаль. Додайте м'ясо в маринад і добре перемішайте.

Туди ж додайте нарізані овочі, накрийте кришкою і залиште маринуватися на 4-6 годин.

Коли все замаринується, нанизати м'ясо поперемінно з перцем і цибулею на дерев'яні шпажки.

Обсмажте шашлички на рослинній олії, з обох боків до золотистого кольору. Приблизно по 5-7 хвилин з кожного боку. Готово!