Курячі шашлички в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Курячі шашлички в духовці - дуже прості, але в той же час смачні шашлички, які я зазвичай мариную в майонезі і соєвому соусі, а готую з кабачками і молодою картоплею. Смачно!
Курячі шашлички в духовці - дуже простий і завжди смачний рецепт, який призначений для приготування шашлику з курячої грудки в домашніх умовах. Якщо у вас є домашній гриль або гриль, вбудований в духовку, то обов'язково користуйтеся ним, але якщо у вас немає гриля, то звичайна духовка при 200 градусах допоможе приготувати курячі шашлички не гірше звичайних. Щоб шпажки не горіли, опустіть їх на деякий час (10-30 хвилин в холодну воду. Чим довше м'ясо маринується, тим воно смачніше і ніжніше виходить. Бажаю приємного приготування!
- Куряча грудка - 1200 грам
- Часник - 10 зубчиків
- Цибуля - 1 штука
- Чорний перець - 1 Чайна ложка
- Сіль - - За смаком
- Овочі - - За смаком (на ваш вибір)

Курячі грудки промиваємо, просушуємо паперовим рушником і нарізаємо на кубики середнього розміру (зі стороною приблизно в 2 см).

У зручній мисці змішуємо майонез, соєвий соус. Нарізаємо цибулю і пропускаємо через прес часник.

Шматочки курки маринуємо в суміші з майонезу і соєвого соусу, додаємо цибулю, часник, накриваємо все кришкою і прибираємо маринуватися в холодильник на кілька годин або найкраще на ніч.

Нарізаємо кабачок.

Нанизуємо шашличок на шпажку.

Викладаємо шашличок на домашній гриль або відправляємо в духовку (200 г) і запікаємо його протягом 15 хвилин.

Окремо запікаємо молода картопля і подаємо з яким-небудь смачним соусом. Смачного!