Курка в сметані на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Ніжна курочка в сметанному соусі - прекрасний варіант для любителів легких страв. З нашим простим рецептом курки в сметані на сковороді приготування буде суцільним задоволенням.
Курку можна готувати по-різному. Особливо добре вона виходить тушкована з різними соусами. Якщо не помиляюсь, цей рецепт я знайшла в кабардинской кухні. Для приготування курки в сметані на сковороді можна взяти цілу курку або просто курячих крилець, ніжок тощо. Зі спецій можна взяти паприку, хмелі-сунелі і інші спеції, які підходять до курки. Сковорідка повинна бути глибокою, щоб все добре протушкувати. Дивимося рецепт з фото.
- Курка - 700 грам
- Крем - 150 грам
- Сіль, спеції - За смаком
- Цибуля - 1-2 штук
- Часник - 2-3 зубчиків
- Борошно - 2 Ст. Ложки

Курку помити, все зайве обрізати.

Ріжемо на шматки.

Посипаємо паприкою, спеціями, обсмажуємо на сковорідці, прикривши кришкою. Можна додати масла.

Потім кришку прибираємо, жир випарувався, сік від курки залишився. Курка тепер смажиться.

Додаємо дрібно порізану цибулю.

Потім борошно і перуку, все перемішуємо.

Викладаємо сметану.

Вливаємо воду, щоб 3/4 курки закривало. Солимо.

Тушкуємо все в перебігу 15 хвилин.

Перевіряємо готовність курки виделкою.
Готову курку в сметані на сковороді подаємо з картопляним пюре або тушкованими овочами. Смачного!
Готову курку в сметані на сковороді подаємо з картопляним пюре або тушкованими овочами. Смачного!