Рецепт Курка по-вірменськи фото

Курка по-вірменськи
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня
Птах, Курка
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, Святковий обід
Гарячі страви

Любіть експериментувати на кухні? Тоді вам обов'язково варто спробувати це традиційне блюдо вірменської кухні, адже його смак настільки чудовий, а аромат привабливий, що ніхто не встоїть.

Якщо хочете приготувати щось незвичайне, але при цьому смачне, що сподобається абсолютно всім, то вам варто обов'язково спробувати цей простий рецепт курки по-вірменськи. Ця страва дуже схоже на звичайну курку, яку ми досить часто запікаємо, але з неповторним смаком і ароматом властивим кавказької кухні. Воно буде відмінним прикрасою вашого святкового столу, і чудово урізноманітнює ваш повсякденний раціон. І взагалі я вважаю, що в житті все треба спробувати, так ось цей класичний рецепт курки по-вірменськи стане відмінним початком вашого знайомства з кухнями різних народів світу, а там ще стільки цікавого. Так що сміливо приступаємо до приготування, а мій рецепт вам в цьому допоможе.

  • Курка - 1 штука
  • Лаваш вірменський - 4 штуки
  • Червоний солодкий перець - 1 штука (маленький )
  • Гострий перець - 0, 5 штуки
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Крем - 0, 5 склянки
  • Maconi - 0, 5 склянки (натуральний йогурт)
  • Вершкове масло - 50 грам(25 г. - змастити деко, 25 г. - в курку)
  • Сир - 100 грам
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Перець червоний мелений - За смаком
курка по-вірменськи - фото крок 1
Гострий і солодкий перець очищаємо від насіння і промиваємо під водою, поміщаємо в чашу блендера, додаємо часник і подрібнюємо все до стану кашки.
курка по-вірменськи - фото крок 2
Отриману суміш викладаємо в глибоку миску, додаємо сметану, maconi, дрібку мускатного горіха, солимо і перчимо до смаку. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти до однорідного стану.
курка по-вірменськи - фото крок 3
Тепер курку нарізаємо на порційні шматки і заливаємо приготовленим маринадом, перемішуємо. Ставимо в холодильник мінімум на дві години, але краще потримати подовше.
курка по-вірменськи - фото крок 4
Деко встеляли фольгою і змащуємо маслом. Викладаємо на деко 4 лаваша, а наверх курку. Масло, що залишилося розрізаємо на невеликі шматочки і кладемо на курку.
курка по-вірменськи - фото крок 5
Розміщуємо деко в розігріту до 200-220 градусів духовку і запікаємо до повної готовності приблизно 40-60 хвилин. Потім виймаємо деко і викладаємо на курку нарізану скибочками сир, ставимо в духовку ще на 5-7 хвилин, поки сир не розплавиться. Готову курочку подаємо з будь-яким гарніром на ваш розсуд. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти