Рецепт Курка по-грецьки фото

Курка по-грецьки
(покроковий рецепт з фото)

Грецька кухня
Птах, Курка
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Якщо всі відомі вам рецепти приготування курки вам набридли - спробуйте приготувати курку по-грецьки. Це - вельми просте, але незвичайне у смакову плані блюдо за оригінальним рецептом.

Коли ми відпочивали в Греції, в одному з ресторанів нам подали ось таке блюдо, яке ми назвали - курка по-грецьки. В оригіналі курку необхідно смажити на відкритому вогні, але можна і на звичайній домашній плиті - виходить нічим не гірше. Головна фішка тут - соус цацики, з яким курка подається, а також маринад, в якому курку маринують. Спробуйте - це куди смачніше і цікавіше, ніж в сотий раз запечена в духовці курка під майонезом.

  • Куряче філе - 500 грам
  • Лимон - 1 штука
  • Орегано сухий - 1 Чайна ложка
  • Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
  • Сіль, перець - - За смаком
  • Йогурт натуральний - 125 грам
  • Огірок свіжий - 1 штука
  • Часник - 3 зубчики
курка по-грецьки - фото крок 1
Почнемо з курки. Куряче філе необхідно нарізати на досить довгі тонкі шматочки і замаринувати в суміші оливкової олії, соку половини лимона, солі, перцю і орегано. Маринуємо як мінімум 3 годину.
курка по-грецьки - фото крок 2
Огірок натираємо на середній тертці і віджимають від рідини (але без фанатизму - з самого огірка сік вичавлювати не потрібно).
курка по-грецьки - фото крок 3
Змішуємо тертий огірок з йогуртом, соком половини лимона, подрібненим часником, сіллю і перцем.
курка по-грецьки - фото крок 4
У вас вийде приблизно такий соус - це і є грецький соус цацики.
курка по-грецьки - фото крок 5
Залишається обсмажити замариновані шматочки курки на швидкому вогні до утворення рум'яної скоринки. Це буквально 7-8 хвилин - куряче філе смажиться дуже швидко. Подаємо негайно з приготовленим соусом.

Схожі рецепти