Курка по-грецьки
(покроковий рецепт з фото)
Якщо всі відомі вам рецепти приготування курки вам набридли - спробуйте приготувати курку по-грецьки. Це - вельми просте, але незвичайне у смакову плані блюдо за оригінальним рецептом.
Коли ми відпочивали в Греції, в одному з ресторанів нам подали ось таке блюдо, яке ми назвали - курка по-грецьки. В оригіналі курку необхідно смажити на відкритому вогні, але можна і на звичайній домашній плиті - виходить нічим не гірше. Головна фішка тут - соус цацики, з яким курка подається, а також маринад, в якому курку маринують. Спробуйте - це куди смачніше і цікавіше, ніж в сотий раз запечена в духовці курка під майонезом.
- Куряче філе - 500 грам
- Лимон - 1 штука
- Орегано сухий - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Сіль, перець - - За смаком
- Йогурт натуральний - 125 грам
- Огірок свіжий - 1 штука
- Часник - 3 зубчики

Почнемо з курки. Куряче філе необхідно нарізати на досить довгі тонкі шматочки і замаринувати в суміші оливкової олії, соку половини лимона, солі, перцю і орегано. Маринуємо як мінімум 3 годину.

Огірок натираємо на середній тертці і віджимають від рідини (але без фанатизму - з самого огірка сік вичавлювати не потрібно).

Змішуємо тертий огірок з йогуртом, соком половини лимона, подрібненим часником, сіллю і перцем.

У вас вийде приблизно такий соус - це і є грецький соус цацики.

Залишається обсмажити замариновані шматочки курки на швидкому вогні до утворення рум'яної скоринки. Це буквально 7-8 хвилин - куряче філе смажиться дуже швидко. Подаємо негайно з приготовленим соусом.