Крем-суп з цукіні
(покроковий рецепт з фото)
Крем-суп з цукіні готується дуже просто: варимо овочі і збиваємо блендером. Варити їх будемо на овочевому або курячому бульйоні. Такий легкий овочевий суп - відмінний вибір в теплу пору року.
Крем-суп з цукіні можна подати з грінками, крутонами, улюбленим хлібом. Це - свіжий і корисний суп, який готується в два рахунки. Промийте і наріжте цукіні, цибуля і часник. Злегка обсмажте їх і зваріть до готовності в бульйоні. Потім збийте блендером. Усе!
- Cukini - 1 кілограм
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Масло оливкове - 3-5 Ст. Ложок
- Бульйон курячий або овочевий - 750 мілілітрів
- Майоран сушений - 1/2 чайних ложки
- Чебрець сушений - 1 щіпка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
1. Очистіть цукіні, цибуля і часник. Наріжте цукіні кубиками, цибуля і часник подрібніть.
2. У великій каструлі (в якій будете варити суп) на середньому вогні на оливковій олії обсмажте цибулю до м'якості, помішуючи. Потім додайте часник і смажте, помішуючи, ще протягом хвилини.
3. До цибулі та часнику додайте цукіні і смажте ще 10 хвилин. Постійно помішуйте.
4. До овочів додайте бульйон, накрийте кришкою і варіть на середньо-слабкому вогні протягом 20-30 хвилин до готовності цукіні.
5. По закінченню півгодини зніміть суп з вогню, збийте суп блендером. Додайте спеції і перемішайте.
6. Крем-суп з цукіні готовий! Смачного!