Котлети де-воля
(покроковий рецепт з фото)
Французьке блюдо - котлети де-воля це аналог популярних у нас котлет. Але є суттєва різниця - французькі котлети начиняють чудовим грибним соусом.
Сьогодні будемо готувати французькі котлети де-воля. Для начинки подрібніть і обсмажте гриби з цибулею. Додайте вершки. Протушкувати до загустіння і охолодіть в холодильнику. Не забудьте посолити. Поки начинка остигає відбийте куряче філе. На кожен шматочок філе покладіть трохи начинки, щільно загорніть в в ідеї рулету і двічі занурте в яйце і панірувальні сухарі. Обсмажте рулетики в великій кількості рослинного масла з усіх боків і доведіть до готовності в духовці протягом 20 хвилин. Відразу ж подавайте на стіл. Смачного!
- Куряче філе - 800 грам
- Печериці - 300 грам
- Яйце - 1-2 штук
- Цибуля - 1 штука
- Вершки - 150 мілілітрів
- Сіль, спеції - За смаком
- Панірувальні сухарі - За смаком

Начинка котлет повинна бути холодною, тому почнемо з неї. Дрібно наріжте цибулю і гриби і обсмажте на сковороді. Трохи посоліть і смажте до випаровування вологи.

Потім додайте вершки, протушкувати до загустіння, зніміть з вогню і поставте в холодильник, щоб швидше охолов.

Куряче філе розріжте на плоскі шматки, накрийте плівкою і акуратно відбийте.

На кожен шматочок м'яса покладіть по 2-3 чайних ложки грибного соусу і загорніть у вигляді рулету так, щоб начинка була закрита з усіх боків.

Яйце розмішайте в однорідну масу. Кожен рулетик занурте в яйце, потім в панірувальні сухарі. Далі повторіть ці кроки - знову занурте в яйце і ще раз обваляйте в сухарях.

Налийте в сковороду масло шаром близько 1, 5 см. І добре розігрійте. Обсмажте котлети з усіх боків до золотистої скоринки.

Викладіть котлети на серветки, дайте трохи стекти зайвому жиру, а потім надішліть їх у духовку на 20 хвилин дійти. Відразу ж подавайте на стіл.