Картопляна лазіння
(покроковий рецепт з фото)
Я завжди мав схильність до італійської кухні. Але чому не додати в італійське блюдо трохи російського колориту? Додаю простий рецепт приготування картопляної лазаньї.
Рецепт приготування картопляної лазаньї простий. Замість шинки можна використовувати буженину, будь-який інший вид в'яленого або вареного м'яса. Можна також приготувати лазанью з салямі. Перед приготуванням страви необхідно розігріти духовку до 180 градусів. Поки розігрівається духовка, готуємо інгредієнти покроково:
1. Нарізаємо картопля кружечками.
2. Дрібно нарізаємо шинку.
3. Змащуємо вогнетривке блюдо рослинним маслом. Викладаємо шари в наступному порядку: половина картоплі, нарізана шинка, інша половина картоплі. Додаємо сіль і перець в кожен шар.
4. Змішуємо сметану і молоко. Нагріваємо на повільному вогні.
5. Заливаємо суміш в блюдо з шарами інгредієнтів.
6. Накриваємо блюдо фольгою. За цей час духовка повинна розігрітися, тому кладемо блюдо в духовку і випікаємо 30 хвилин.
7. Дістаємо блюдо, знімаємо фольгу, посипаємо тертим сиром.
8. Кладемо блюдо назад на 20 хвилин.
Картопляна лазіння готова. Даємо 10 хвилин на охолодження і подаємо до столу.
- Картопля - 1, 2 кілограма
- Шинка - 250 грам
- Крем - 300 мілілітрів
- Молоко - 180 мілілітрів
- Сир - 90 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
1. Нарізаємо картопля кружечками.
2. Дрібно нарізаємо шинку.
3. Змащуємо вогнетривке блюдо рослинним маслом. Викладаємо шари в наступному порядку: половина картоплі, нарізана шинка, інша половина картоплі. Додаємо сіль і перець в кожен шар.
4. Змішуємо сметану і молоко. Нагріваємо на повільному вогні.
5. Заливаємо суміш в блюдо з шарами інгредієнтів.
6. Накриваємо блюдо фольгою. За цей час духовка повинна розігрітися, тому кладемо блюдо в духовку і випікаємо 30 хвилин.
7. Дістаємо блюдо, знімаємо фольгу, посипаємо тертим сиром.
8. Кладемо блюдо назад на 20 хвилин.
Картопляна лазіння готова. Даємо 10 хвилин на охолодження і подаємо до столу.