Хліб спіральний
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви знаєте, як приготувати хліб спіральний, то з легкістю можете подати його як прикрасу святкового столу. Хліб виходить неймовірно красивим, а також дуже ароматним завдяки спецій.
Якщо ви любите хліб, обов'язково приготуйте спіральний хліб, дуже красивий і шалено ароматний! Завдяки спецій і маслу цей хліб нагадує прованських випічку. Через своєї форми хліб виходить красивим не лише зовні, але і в розрізі, що робить його відмінним варіантом хліба на святковий стіл. Ви можете додати інші спеції, наприклад, італійські трави, для більш насиченого аромату.
- Борошно пшеничне - 370 грам
- Заголовок Бондюель - 130 грам
- Дріжджі пресовані - 10 грам
- Вода тепла - 320 мілілітрів(30 градусів)
- Оливкова олія - 6 Ст. Ложок(3 ст. Ложки в тісто, 3 ст. Ложки для змащення)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Прованські трави - 1 Чайна ложка
- Часник сушений - 0, 5 чайних ложки
- Велика морська сіль - 1 Чайна ложка

1. У теплій воді розчиніть пресовані дріжджі і сіль. Додайте кукурудзяну і пшеничну муку. Вимісити тісто протягом п'яти хвилин. Додайте оливкову олію і ще раз добре вимісити.

2. Накрийте миску плівкою і залиште при кімнатній температурі на 1 час. Час, що залишився оливкова олія змішайте з прованськими травами і сушеним часником. Тісто розкачати в пласт товщиною 1 см і змастіть масляною сумішшю.

3. Розріжте на смуги товщиною 4 см і викладіть на папір для випічки у вигляді спіралі, але не дуже туго. Накрийте хліб рушником і залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин.

4. Змастіть хліб маслом, що залишилося, посипте крупною морською сіллю і відправте в розігріту до 250 градусів духовку. Зменшіть температуру до 200 градусів і випікайте 30 хвилин. Смачного!