Гороховий суп зі свининою 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
На перший погляд гороховий суп здається нудним і повсякденним блюдом. Але тільки вмілі руки можуть зробити з нього шедевр. Тепер це під силу всім. Я розповім, як приготувати гороховий суп зі свининою.
З простих продуктів готувати набагато простіше і не у багатьох є час, щоб вигадувати і робити вишукані страви. Але не поспішати впадати у відчай! Навіть за допомогою простих інгредієнтів можна зробити справжній шедевр. Для більш цікавого аромату використовую копчену свинину і стебла селери.
- Копчена свинина - 1 кілограм
 - Курячий бульйон - 6 склянок
 - Вода - 6 склянок
 - Лавровий лист - 1 штука
 - Перець горошком - 5 штук
 - Горох - 450 грам
 - Картопля - 3 штуки
 - Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
 - Цибуля ріпчаста - 1 штука
 - Морквина - 2 штуки
 - Селера - 2 штуки (стебло)
 - Часник - 3 зубчики
 - Сіль і чорний мелений перець - За смаком
 - Сухарики - За смаком
 

1. Копчену свинину нарізаю шматочками, кладу в каструлю, додаю лавровий лист і перець горошком, заливаю бульйоном і водою. Відправляю каструлю на вогонь.

2. Після закипання зменшуємо вогонь на мінімум і готую 40 хвилин, після цього дістаю м'ясо, а бульйон проціджують через марлю. Переливаю бульйон в каструлю і повертаю її на вогонь, після закипання додаю горох і варю 40 хвилин.

3. М'ясо остуджують, а потім розбираю на дрібні волокна.

4. Мою і чищу цибулю з морквою, потім нарізаю їх дрібним кубиком, стебло селери мою і нарізаю тонкими півкільцями, часник очищаю і дрібно нарізаю. Сковороду розігріваю з вершковим маслом і викладаю овочі.

5. Перемішую і обсмажую 10-15 хвилин на середньому вогні.

6. Картоплю чищу і мою, потім нарізаю невеликими шматочками. Додаю картоплю в каструлю через 40 хвилин після початку варіння гороху, а також кладу приготовлену піджарку. Готую близько півгодини, за смаком солю і перчу.

7. В самому кінці повертаю м'ясо в суп і варю ще 2 хвилини. Подаю суп порционно, з сухариками з білого хліба.