Дріжджове тісто на пару
(покроковий рецепт з фото)
Попався мені на очі рецепт приготування булочок з дріжджового тіста на пару. Спробував - і повинен зізнатися, що це дуже смачно. Нічого не потрібно випікати, що набагато корисніше для шлунка!
Як приготувати дріжджове тісто на пару, щоб вийшло смачно? ніяких секретів, все просто. Для початку необхідно замісити тісто і дати йому збільшитися в об'ємі в два рази. А потім сформувати булочки і зварити їх на пару в пароварці або мантоварке. Хай щастить!
- Борошно - 400 грам
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 200 мілілітрів
- Дріжджі - 12 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 10 грам
- Масло рослинне - За смаком
- Цукор - 1 Ст. Ложка

Підігрійте молоко до 40 градусів, розчиніть в ньому дріжджі, цукор і сіль. Додайте м'яке вершкове масло і яйце. Перемішайте.

Просіваємо в тісто борошно. Замішуємо спершу лопаткою, а потім руками.

Замішуємо тісто, накриваємо його плівкою і прибираємо в тепло на 2 годину.

Розкачайте тісто в корж, змастіть його вершковим маслом.

Наріжте тісто смужками. Кожну смужку скрутіть в рулетик.

Змащуємо маслом поверхню для варіння на пару. Викладаємо булочки (зрізом вгору).

Варимо булочки на пару 40 хвилин.

Гарячі булочки змащуємо вершковим маслом і подаємо до столу. Смачного!