Домашній сир з пепсином
(покроковий рецепт з фото)
Ви коли-небудь готували домашній сир або хоча б пробували? Перший раз я скуштувала приголомшливий шматочок в Італії в фермерському магазині і зрозуміла, що мені треба вчитися робити його. Цей рецепт мене врятував!
Варіантів приготування подібного страви дуже багато. Все залежить від того, який вид ви хочете зробити. Я пропоную один з нескладних і недорогих. Вам буде цікаво дізнатися про те, як приготувати домашній сир з пепсином на молоці. Його також називають сичуговим. Ніяких консервантів і шкідливих добавок, тільки приємний смак і ніжна текстура.
- Молоко - 4 L (домашнє жирне)
- Вода - 30 мілілітрів (очищена)
- Пепсин - 0, 04 грами
- Сіль - 1 Ст. Ложка

Moloko довести до плити 32-35 градусів.

У воді розчиніть пепсин. Влийте його в молоко. Злегка все розмішайте.

Залиште молоко при кімнатній температурі на 30 хвилин. Перевірте, щоб утворилася плівка. Потім залиште молоко ще на 15 хвилин.

Після цього текстура стане більш твердої. Наріжте масу шматочками в 1-2 см. Повинна відокремитися сироватка.

Ще через 15 хвилин рідина повністю відокремиться. Сироватку злийте, а майбутній сир перекладіть в друшляк або посуд з дірочками. Її встановіть в посуд.

Залиште сир на 2 годину, а потім переверніть його в іншу тарілку і залиште ще на 2.

Потім сир натріть сіллю на свій смак. Надішліть його в холодильник. Сир можна пробувати! Кожен день його смак змінюється.