Диву з гарбузом
(покроковий рецепт з фото)
Диву з гарбузом - це прісні коржі родом з далекого Дагестану. Для начинки використовується гарбуз - відмінний осінній овоч, який підходить для повсякденного харчування, а також посади.
Диву з гарбузом - смачні та оригінальні коржі на основі прісного тіста. Якщо ви любите гарбуз, але не знаєте що з неї приготувати, використовуйте мій рецепт. Дагестанське блюдо - чуду - точно вам сподобається. Сьогодні я використовувала гарбуз для начинки, але також можна взяти відварну картоплю або м'ясо.
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Вода - 150 грам
- Сіль - За смаком
- Гарбуз - 200 грам
- Цибуля - 1 штука
- Вершкове масло - 40 грам (для змазування чуду)
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Кріп - За смаком

Підготуйте інгредієнти для приготування чуду з гарбузом.

Для тіста змішайте борошно з сіллю і влийте воду.

Замісити м'яке, але пружне тісто, яка не буде прилипати до рук.

Для начинки наріжте дрібними кубиками ріпчасту цибулю і натріть на тертці гарбуз. Овочі обсмажуйте на рослинному маслі.

Обсмажуйте начинку 4-5 хвилин на середньому вогні, додайте сіль за смаком, перемішайте, зніміть з вогню і дайте повністю охолонути.

До обсмаженої гарбузі з цибулею всипте дрібно нарізаний кріп і перемішайте. Начинка готова.

Тісто розділи 5 рівних частин, розкачайте тонко як чебуреки. На одну половину викладіть ложку начинки.

Загорніть край коржі і притисніть краю - схоже на чебуреки.

Обсмажуйте чуду на сухій сковороді на середньому вогні - смажте 1-2 хвилини.

Гарячі чуду зніміть зі сковороди і змастіть вершковим маслом.

Відразу подавайте коржі чуду до столу.

Смачного!