Бурито з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Буріто - будь-яку страву моєї сусідки. Вона готує його до приходу гостей майже на кожне свято. Я придумала для себе буріто з овочами, не дуже люблю м'ясні начинки в таких гострих стравах.
Буріто - традиційне мексиканське блюдо. Яку б ви начинку не вирішили приготувати для буріто, обов'язково додайте в неї перчики чилі. Вона повинна бути гострою. Я віддаю перевагу буріто з овочами, використовую основним інгредієнтом солодка картопля або морква. Вони відмінно гармонують з гостротою перчика чилі. У перцю чилі є багато різних видів, найгостріший, наприклад, Пірі-Пірі. Спробуйте використовувати для буріто з овочами два або навіть три види перчиком чилі. Вам сподобається таке розмаїття. Бажаю вам приємного апетиту.
- Солодка картопля - 2 штуки (або морква)
- Перчик чилі - 2 штуки (можете взяти перчики чилі різних видів.)
- Червона цибуля - 1 штука
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Порошок перцю Чилі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Чорний мелений перець - 1 щіпка
- Чорна квасоля - 1 Склянка
- Пучок свіжої кінзи - 1 штука (невеликий)
- Сік лайма - 2 чайних ложки
- Чеддер - 400 грам
- Форми для буріто - 8-10 грам (я завжди купую готові формочки для буріто.)

Поріжте солодка картопля на маленькі кубики і обсмажте їх на оливковій олії.

Додайте в солодка картопля посічену кінзу, цибуля і варену чорну квасолю. Потім порошок чілі, рубані перчики чилі і кмин. Полийте соком лайма. Тушкуйте все разом хвилин 7-10.

Тушковані овочі складіть в середину коржів для буріто.

Зігніть коржі навпіл, викладіть буріто в форму для випікання спинками вгору. Посипте тертим сиром Чеддер. Запікайте в розігрітій на 200 градусів духовці 15-20 хвилин.