Білий соус
(покроковий рецепт з фото)
Соуси - рідка приправа до готових страв, яка надає їм соковитість, додає калорійність. А також соуси використовують в процесі приготування різних страв. Сьогодні у мене рецепт білого соусу.
Такий соус ще називають основним, оскільки в нього кладуть різні добавки і отримують вже інший смак. Тобто він по суті базовий, що є основою інших соусів, але і сам по собі досить смачний. Соус на основі молока використовують в приготуванні макаронів, пасти, лазаньї, різних запіканок.
- Молоко - 300 мілілітрів
- Вершкове масло - 30 грам
- Борошно пшеничне - 25 грам
- Мускатний горіх мелений - 1/4 чайних ложки
- Сіль - За смаком

Підготуйте інгредієнти для приготування білого соусу.

У гарячу сковороду або в сотейник викладіть вершкове масло.

Додайте борошно.

Добре перемішайте розтоплене вершкове масло з борошном. Грудочок бути не повинно.

Додайте в сковороду гаряче молоко.

Постійно перемішуючи, доведіть соус до кремової консистенції.

Додайте сіль і мускатний горіх за смаком. Можна поперчити.

Перемішайте соус зі спеціями. По густоті гарячий соус буде як сметана. Коли охолоне стане гущі.

Білий соус готовий. Можна подавати до столу з пастою, овочами, макаронами.