Бездріжджове тісто для трикутників
(покроковий рецепт з фото)
Uçpuçmak - традиційне татарське блюдо (трикутники з начинкою). Воно так само популярно, як і чебуреки або пиріжки в нашій кухні. Я розповім, як приготувати бездріжджове тісто для трикутників.
Варіацій тесту і начинки для таких татарських трикутників досить великий. Саме учпучмакі готуються без додавання дріжджів, але деякі господині замість молока можуть додати, наприклад, кефір. Тісто замішується еластичним, після чого ділиться на частини, кожна з яких розкочується. Але про все по порядку.
- Борошно - 4 склянки
- Молоко - 2 склянки
- Яйця - 2 штук
- Вершкове масло або маргарин - 200 грам
- Сіль - 1 Щепоток

1. Для цієї випічки нам знадобиться вершкове масло або маргарин. Я вважаю за краще брати вершкове масло, але маргарин краще розпушує тісто.

2. Розтоплюємо на водяній бані вершкове масло.

3. Додаємо борошно, яйця і молоко. Тісто для трикутників готується без додавання дріжджів. Змішуємо всі наші інгредієнти до однорідного стану. Додаємо щіпку солі і замішуємо тісто.

4. Готове бездріжджове тісто для трикутників має трохи постояти.

5. Воно повинно бути еластичним. Ділимо тісто на три частини.

6. Розкачуємо кожну в свого роду джгут і ділимо на невеликі частини (квадратики).

7. Розкачуємо качалкою кожну частину, а в середину викладаємо начинку. Наше бездріжджове тісто для трикутників готове!